Poznati bh. voditelj Ognjen Blagojević razgovorom s Nenadom Čankom otvara novi serijal na TV 1

Bosna i Hercegovina
Poznati bh. voditelj Ognjen Blagojević razgovorom s Nenadom Čankom otvara novi serijal na TV 1
Poznati bosanskohercegovački voditelj Ognjen Blagojević večeras će razgovorom s predsjednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom u programu TV1 u 21 sat otvoriti serijal "Ognjena zemlja".

Poznati bosanskohercegovački voditelj Ognjen Blagojević večeras će razgovorom s predsjednikom Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom u programu TV1 u 21 sat otvoriti serijal "Ognjena zemlja".  

ognjen-2

- Čanak je bio britak, konkretan, hirurški precizno secirao je dešavanja na Balkanu, otkrio dogodovštine tokom kafanskih svirki i turneja, te kako mu je Miloševićev režim pokušao ući u glavu. Veoma zanimljiv intervju, vrijedi pogledati - najavio je Blagojević.  

"Ognjena zemlja" novi je projekt TV1, odnosno serija intervjua s poznatim i manje poznatim osobama, javnim ličnostima, ali i onima koje to nisu, zaboravljenim, a ujedno veoma dragim likovima koji su obilježili određeni period - od političara, do intelektualaca, sportista, muzičara, medicinara te kulturnjaka i humanitaraca. 

- Kada smo u eter pustili najavu za "Ognjenu zemlju", dobili smo mnogo upita o kakvoj se novoj seriji radi. Da li je turska, španska...Znači već smo malo zagolicali maštu. Govoreći o prostoru Balkana, mnogi ga upravo nazivaju Ognjenom zemljom. Oganj asocira na vatru. A kako kaže jedan od mojih sugovornika, vatra ne samo da uništava, vatra i pročišćava - kazao je poznati bh. voditelj, izrazivši uvjerenje da će pročistiti eter kontaminiran političkim emisijama i likovima. 

Ekipa Ognjene zemlje putuje po BiH i zemljama regiona, u potrazi za zanimljivim pričama i sagovornicima. 

ognjen-4

Do sada su snimljeni razgovori sa kompozitorom Minjom Subotom, uz kojeg su odrastale generacije širom bivše Jugoslavije, hrvatskim muzičarem Tončijem Huljićem, poznatom tetkom Zilhom iz Narodne kuhinje Stari Grad u Sarajevu, s kojom je voditelj emisije čak kuhao grah, potom Stjepanom Mesićem, Ćirom Blaževićem, Don Antom Ledićem. 

Također, gledaoci TV1 putem e-maila oz@tv1.ba mogu reći koga bi voljeli vidjeti u ovom serijalu. 

Ne propustite