EVO KORISNIH TRIKOVA: Kako da ostavite alkohol i cigarete

Zanimljivosti
EVO KORISNIH TRIKOVA: Kako da ostavite alkohol i cigarete
Pojašnjava kako cigarete ne sadrže samo nikotin nego cijeli niz otrovnih sastojaka koje, tvrdi, zaista ne želite ni u blizini svog tijela, a posebice ne unutar.

Autorica knjige "Live Well To 101" i liječnica Dawn Harper, 56-godišnja je Britanka koja u svojoj knjizi navodi savjete kako se riješiti neugodnih i štetnih po zdravlje navika poput pušenja i ispijanja alkoholnih pića.

Pojašnjava kako cigarete ne sadrže samo nikotin nego cijeli niz otrovnih sastojaka koje, tvrdi, zaista ne želite ni u blizini svog tijela, a posebice ne unutar. Kada vas idući put ulovi želja za pušenjem, zamislite se kako ližete asfalt, ispijate kiselinu iz akumulatora, pijete odstranjivač laka za nokte i sl. Ne zvuči nimalo privlačno, zar ne? 

Pričajte s bivšim pušačima, čitajte priče onih koji su kao spoljedicu pušenja zadobili teža oboljenja. To bi vas svakako trebalo odvratiti od ove ružne navike i pomoći vam u tome da zauvijek kažete NE. Svima recite da prestajete pušiti kako biste ostali motivirani i kako bi vam okolina olakšala. Stavljajte svaki dan i novac od cigareta na štednju za nešto posebno, samo za vas.

Ako se mučite i ispijanjem alkoholnih pića, odnosno, to radite često i u pretjeranim količinama, nemojte čekati znakove upozorenja koje vam šalje tijelo. Možda oni nikada neće ni nastupiti, a može vaše zdravlje već biti itekako narušeno. Budite iskreni prema sebi i počnite zapisivati svako piće koje popijete da imate dojam koliko pijete i priznate sebi da je previše. 

Naučite prepoznati koji su okidači zbog kojih poželite potegnuti za čašicom s alkoholom. Primjerice, ako pijete kada vam djeca zaspu, onda se držite zauzeti s nekim obvezama što dulje kako ne biste došli u iskušenje. Nađite hobi ili nešto što vas opušta kako ne biste poželili piti.

Ponudite da ćete vi biti ti koji će voziti kući nakon večernjeg izlaska. Na taj ćete način biti primorani izbjegavati piti.

Ne propustite