JEZIVI DETALJI: Otkriveno na čemu je bio monstrum koji je bacio djecu s balkona

Aktuelno
JEZIVI DETALJI: Otkriveno na čemu je bio monstrum koji je bacio djecu s balkona
.

Josip Rođak, monstrum koji je bacio svoje četvero djece s prvog kata kuće na Pagu, u krvi nije imao alkohola.

capture-143-660x450

Toksikološkim vještačenjem utvrđeno je da je u tijelu imao tragove diazepama, djelatnog sastojka tableta za smirenje kao što su Normabel i Apaurin, javlja Slobodna Dalmacija.

Rezultati toksikološke analize koje je zaprimilo Županijsko državno odvjetništvo u Zadru ukazuju na to da je Josip Rođak u trenutku počinjenja zločina bio uračunljiv i pribran, osim što je bio pod utjecajem lijekova za smirenje.

Ispitana supruga

Iz Zatvorske bolnice u Zagrebu danas je doveden u Zadar gdje je tijekom jutra u zgradi suda na Poluotoku ispitana njegova supruga. Sudac istrage ju je ispitao videolinkom jer nije željela biti u istoj prostoriji s Rođakom.

Na ročištu koje je bilo zatvoreno za javnost pitanja je majci mogao postavljati i njezin suprug, koji se u istrazi brani šutnjom. Slobodna neslužbeno doznaje kako suprugu nije ništa pitao.

"Kombinirano vještačenje još nije naloženo", rekao je Branimir Zorica, odvjetnik Rođaka koji je tijekom dana vraćen u Zatvorsku bolnicu u Zagrebu gdje se čeka da se njegovo zdravstveno stanje stabilizira.

U međuvremenu je četvero djece otpušteno iz bolnica u Zadru i Zagrebu te su u pratnji majke i socijalnog radnika smješteni u SOS selu.

"Dvoje djece imalo je teške ozljede, sad su dobro ovih troje koji su bili kod nas, a čujem da je dobro i djevojčica u Zagrebu. Kod nas su bili deset dana", rekao je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske bolnice.

Četiri teška pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provedbi istrage protiv 54-godišnjeg oca monstruma koji je svoje četvero djece bacio s balkona kuće u Pagu. Terete ga za kazneno djelo četiri teška pokušaja ubojstva.

"Županijsko državno odvjetništvo u Zadru donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1965.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teških ubojstava u pokušaju iz čl. 111. toč. 1. i 2. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona. 

Osnovano se sumnja da je 54-godišnji okrivljenik 28. veljače 2019. oko 06,00 sati u kući u kojoj živi kao podstanar sa svojom suprugom i djecom u Pagu; u nakani da usmrti svoje četvoro djece; za vrijeme dok su ona spavala, iz spavaće sobe uzeo u naručje jedno po jedno dijete te ih jedno po jedno bacio s terase ispred ulaznih vrata s visine od 4,95 metara na popločanu betonsku podlogu u dvorištu kuće. Dvije djevojčice i dječak su zadobili teške tjelesne ozljede, a jedna djevojčica laku tjelesnu ozljedu, dok je smrtna posljedica izbjegnuta hitnom medicinskom intervencijom", priopćili su iz ŽDO-a.

Ne propustite