Velika tuga zbog smrti mladog fudbalera: Dječak preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima

Aktuelno
Velika tuga zbog smrti mladog fudbalera: Dječak preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima
.

U Cazinu je jučer iznenada preminuo 12-godišnji Mirsad Begić, mladi fudbaler Fudbalskog kluba Ćoralići iz istoimenog naselja nadomak pomenutog grada i učenik šestog razreda.

Tačni uzroci njegove smrti javnosti još nisu poznati, a Ministarstvo zdravstva USK vodi istragu o cijelom slučaju.

Prema dostupnim informacijama, roditelji su dječaka prije šest dana doveli u Hitnu pomoć Doma zdravlja u Cazinu s visokom temperaturom, a tada se žalio i na povraćanje. Nakon što mu je pružena zdravstvena pomoć, mališanu se zdravstveno stanje poboljšalo pa je upućen na kućno liječenje.

Međutim, u međuvremenu se njegovo zdravlje iznenada pogoršalo, a kada ga je otac jučer doveo u Dom zdravlja u Cazinu, dječak je davao slabe znakove života.

Odmah je upućen u Kantonalnu bolnicu u Bihaću, gdje je, prema nezvaničnim informacijama, dovezen u beživotnom stanju i svi pokušaji da mu se povrate životne funkcije bili su bezuspješni.

"Čim sam čula za ovaj slučaj, zatražila sam kompletnu informaciju iz obje zdravstvene ustanove. Iz Doma zdravlja su mi poslali kompletan izvještaj, a na izvještaj iz Kantonalne bolnice još čekam. U ovome trenutku preuranjeno je davati informacije o tome šta je tačan uzrok smrti dječaka i o drugim okolnostima, a odgovor na to pitanje mogla bi dati obdukcija", izjavila je resorna ministrica Nermina Ćemalović.

A putem društvenih mreža od dječaka su se oprostili mnogi, a posebno emotivna poruka stigla je iz kluba za koji je igrao.

f

"Tužnim srcem javljamo da je naš mladi igrač Mirsad Begić tragično izgubio život. Prerano si, nažalost, otišao, Mirso, neka ti dragi Alah podari lijepi Dženet, a porodici sabur", poručili su tužni članovi iz Fudbalskog kluba Ćoralići.

Ne propustite