HOROR U HRVATSKOJ: Upucao ženu u lice i leđa, punicu gurnuo niz stepenice

Aktuelno
HOROR U HRVATSKOJ: Upucao ženu u lice i leđa, punicu gurnuo niz stepenice
.

Damir Matan osuđen je danas na ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Karlovcu na jedinstvenu kaznu zatvora od 31 godine za teško ubistvo supruge Snježane, nasilje u obitelji i nedozvoljeno posjedovanje oružja i streljiva.

"Kajem se od sveg srca i žao mi je što sam oduzeo život osobi koja je bila dio mene. Žao mi je djece što sam im uništio život, žao mi je punice", rekao je na sudu Matan.

Matarn je ranije bio nepravomoćno osuđen na 31 godinu zatvora zbog teškog ubojstva supruge u srpnju 2015., ali je Vrhovni sud presudu ukinuo bez obzira na to što je Matan ubojstvo priznao i pokajao se.

Matan je i na ponovljenom suđenju priznao ubojstvo puškom supruge Snježane Matan, kojoj je iz neposredne blizine iz puške pucao najprije u lice, a zatim u leđa, ali nije priznao da ju je i prije psihički i fizički zlostavljao.  

Svjedočile punica i kći

Prema svjedočenju punice i kćeri, bračni par Matan svađao se zbog ljubomore i alkoholizma Damira Matana i međusobnog optuživanja za obiteljske financije. Svjedokinje su rekle i da je više puta u kuću pozivana policija, da je uoči dana ubojstva okrivljenik noć proveo u pritvoru zbog obiteljskog nasilja te da je neposredno prije ubojstva i samoozljeđivanja Matan svom silinom niz ulazne stube gurnuo punicu Mikšić, koja se u padu ozlijedila. Obje su svjedokinje također rekle da je između svađa bilo i normalnih razdoblja.

Brat negira nasilje

Brat okrivljenika Božidar Matan odlučno je  u svjedočenju opovrgnuo da je vidio neka prijašnja zlostavljanja ili da je o njima imao saznanja, potvrdio je da mu se brat liječio od alkoholizma, ali, kako je rekao, ništa nije upućivalo na obiteljsko nasilje, štoviše - uvijek su u društvu bili omiljeni kao par i poluzagrljeni.

Ne propustite