Kralj muzike kupovao "vjenčani prsten" maloljetnom dječaku (VIDEO)

Show
Kralj muzike kupovao "vjenčani prsten" maloljetnom dječaku (VIDEO)
Posljednjih mjeseci, priče o Michaelu Jacksonu dominiraju vijestima iz showbiza

Posljednjih mjeseci, priče o Michaelu Jacksonu dominiraju vijestima iz showbiza, a sve zbog HBO-ovog dokumentarca Leaving Neverland (Napuštajući Neverland, ime Jacksonovog ranča) koji je emitiran u januaru.

Wade Robson i James Safechuck, muškarci, čije jezive ispovijesti o tome kako ih je kralj popa navodno seksualno zlostavljao, gledamo i slušamo u dva nastavka filma, podijelili su mišljenje svjetske javnosti. Jedni im daju podršku, dok drugi ne vjeruju u njihove tvrdnje. Jedni se pitaju da li ovo sve rade zbog novca, drugi zašto nisu progovorili ranije, a brojni postavljaju isto pitanje - gdje je materijalni dokaz? Ipak, kako se čini, brojni dokazi su tu, pred nama, već godinama. Zapravo, na internetu je objavljen stari snimak na kojem se vidi kako Jackson kupuje nakit dječaku - ispostavlja se da je riječ o Safechucku.

U dokumentarcu, Safechuck detaljno objašnjava kako mu je Jackson kupovao nakit kao nagradu za seksualne aktivnosti. U jednoj sceni, Safechuck vadi kutiju u kojoj se nalazi nekoliko prstenova, te ističe kako mu je "vjenčani prsten", slavni pjevač poklonio na lažnoj ceremoniji vjenčanja.

"Učinili smo to u njegovoj spavaćoj sobi, izrekli neke zavjete, nešto kako ćemo biti vezani zauvijek. Bilo je lijepo. I prsten je lijep. Ima red dijamanata na sebi. Vjenčani prsten. Teško mi je vratiti se u to vrijeme", govori Safechuck u dokumentarcu.

Pričao je i kako su nakit birali zajedno, a da su prodavačima lagali i govorili kako nakit kupuju za žene.

"Ja sam probavao prstenove, a on se pretvarao da će moja mala ruka odgovarati ruci izmišljene žene za koju smo navodno kupovali nakit", dodao je ovaj muškarac.

U vrijeme kad je Safechuck bio navodno zlostavljan, negdje 1993. godine, Jacksonova sestra LaToya javno je izjavila kako je Michael kriv za brojne stvari za koje ga se u dokumentarcu optužuje.

"Michael je moj brat, volim ga nevjerovatno, ali ne mogu i neću biti tihi saučesnik u njegovim zločinima koje čini maloj, nevinoj djeci. Ako ne kažem ništa, znači da i ja dodajem krivnji i poniženju koje ova djeca osjećaju."

Zastanite malo, promislite na sekundu i recite mi - koji 35-godišnjak će uzeti malog dječaka da ostane s njim 30 dana? Pa onda uzme drugog dječaka i ostane s njim pet dana u spavaćoj sobi iz koje nikad u tim danima ne izađu. Koliko vas ima što imate 35 godina? Koliko bi vas to učinilo s malom djecom, koja imaju devet, 10 ili 11 godina. Volim svog brata, ali ovo je pogrešno. Ne želim da gledam ovu djecu kako pate", kazala je ona.

Zastupnici pjevača, koji je preminuo u junu 2009, demantirali su sve navode iz dokumentarca i tuže HBO za 100 miliona dolara. Jackson je više puta tokom života bio optužen za seksualno zlostavljanje djece, ali je posljednji put na sudu oslobođen 2005.

Ne propustite