SA DUPLO STARIJIM MUŠKARCEM: Djevojčica sa 12 godina postala ovisna o kokainu i votki, a sa 13 pobacila

Svijet
SA DUPLO STARIJIM MUŠKARCEM: Djevojčica sa 12 godina postala ovisna o kokainu i votki, a sa 13 pobacila
Imala je manje od 32 kilograma, organi joj se nisu razvijali kako treba

Sa dvanaest godina, Lori Havkins iz Njuporta u Velsu je svaki dan pila votku, bila je ovisna o kokainu te konzumirala mefendron i kanabis. Kako piše Mirror, njena rutina tokom sedam mjeseci, na vrhuncu svoje ovisnosti, sastojala se od ustajanja, uzimanja dvije linije kokaina, tuširanja i uzimanja još dvije linije.

Do 13. godine ostala je trudna s muškarcem koji je bio dvostruko stariji od nje i koji je znao za njene godine, ali je svejedno započela seksualni odnos s njom. Imala je manje od 32 kilograma, organi joj se nisu razvijali kako treba i imala je pobačaj. No, sada 19-godišnja Lori nominirana je za nacionalnu nagradu za rad na pomoganju drugim ljudima. Upoznala ga pokušavajući kupiti alkohol

Naime, jednom prilikom, dok je pokušavala kupiti alkohol, upoznala je muškarca koji je kasnije bio zatvoren na više od 10 godina zbog zlostavljanja nje i jedne druge djevojke. Upoznala je Roberta Dejvisa, koji je sada ima 37 godina, ispred trgovine gdje su se motali moleći ljude da im kupe alkohol. Pristao je kupiti im piće, ali uz uvjet da razmijeni telefonski broj s Lori. Lori je mislila kako se ništa loše ne može dogoditi, pa je Robertu dala broj. Počeli su se dopisivati, a onda ju je Robert pitao da se nađu.

 - Neko se zanimao za mene, a kod kuće je bilo teško s mojim ocem. No, dobivala sam pažnju od nekog drugog - rekla je Lori i dodala kako se sastala s Dejvisom. 

Prisjetila se kako je jednom bila u njegovom automobilu s bratom i prijateljicom te trenutka kada ju je Dejvis prvi put dotaknuo.

- Sjedila sam tamo i on je stavio ruku na moju nogu, ja sam pomislila da treba sačekati još malo, a onda mi je bilo svejedno, nisam mislila ništa o tome. Tada je nastavio pomicati ruku gore po mojoj nozi i dotaknuo mi stražnjicu. Ostali u autu nisu mogli vidjeti - ispričala je. 

U tom trenutku Lori nije imala puno konstanti u svom životu, bila je u brojnim domovima širom Velsa. Na Božić 2014. godine bila je kod kuće u posjeti oca. Bez njegova znanja, iskrala se kako bi se sastala s Robertom i to je bilo prvi put da su spavali zajedno. 

- Imala sam osjećaj kao da je bilo suđeno i bilo je ispravno - rekla je.

Nakon toga nije puno razgovarao s njom, pa se uznemirila. Posvađali su se, no rekao joj je da će se preseliti tamo gdje je živjela. Dva mjeseca kasnije otkrila je da je trudna. 

- Nekako sam shvatila šta se događa, ali sam bila ozbiljno pothranjena, manje od 32 kilograma, moje tijelo je i dalje žudjelo za drogom.

Kada su je socijalne službe premještale, policija je došla po nju, no Lori je pobjegla i kontaktirala Dejvisa. 

- Prvo što je rekao bilo je ne spominji moje ime. Bilo je to prvi put da je shvatila da nešto nije uredu i da ne bi trebala biti s njim. Ljudi su je pitali ko je otac njene bebe, a ona je šutjela. Zahvalna sam sada za to, ali u to vrijeme nisam bila, svi oko mene su govorili da zbog zdravlja ne mogu imati dijete.

Sam postupak pobačaja bio je iznimno emocionalan, dijelom zato što nije željela reći svojoj pravoj porodici da je trudna, ali i zbog fizičkih učinaka na njeno nerazvijeno tijelo. Još je bila u povremenom kontaktu s Dejvisom. Ponekad su stvari bile dobre, a nekada ne bi razgovarao s njom.

Otprilike mjesec nakon pobačaja prekinula je vezu, a on je molio da joj se vrati. Tek nakon što je na televiziji odgledala jedan dokumentarac o zlostavljanju neke djevojčice, odlučila je priznati svom posvojitelju ko je otac pobačene bebe. Potom je nazvala službenicu koja joj je bila dodijeljena putem programa protiv droga te joj objasnila šta se dogodilo. Lori je kasnije saznala da je policija sumnjala da je u vezi s njim. Lori smatra da ju spasio upravo njen blizak odnos sa službenicom.

Lori je otišala na sud kako bi vidjela Dejvisa, koji je osuđen 19. juna 2015. godine. Izjasnio se krivim za seksualnu aktivnost s djecom i osuđen je na 10 godina i osam mjeseci.

- Dan je napokon došao i nisam mislila da će se to dogoditi. Do sada sam znala da sam premlada i da nije trebao činiti to što je činio. Željela sam da plati. Bila sam ljuta - kaže Lori. 

Ne propustite