VUČIĆ PLAKAO KAO KIŠA, PA PRED SVIMA PORUČIO: Ovo je bio zločin nad našom djecom, Srbiju pokoriti ne mogu!

Region
VUČIĆ PLAKAO KAO KIŠA, PA PRED SVIMA PORUČIO: Ovo je bio zločin nad našom djecom, Srbiju pokoriti ne mogu!
.

Srbija danas nizom komemorativnih manifestacija obilježava dvije decenije od početka napada NATO-a na SR Jugoslaviju, odnosno Srbiju, 24. marta 1999. godine.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je rekao da je bezbroj puta bio u Nišu, ali nije nikada sanjao da će ovoliko ljudi vidjeti u ovom gradu, što govori da je Srbija postala "neka drugačija zemlja".

- Vaš slobodarski duh je natjerao nas da budućnost možemo da gradimo samo čuvajući slobodu i mir - rekao je Vučić i podsetio na reči Martina Lutera Kinga rekavši da "Nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, nego tišinu naših prijatelja".

 - Niko nije odgovarao za zločine, sprski civili bili su za NATO samo greška. Za nas oni nikad neće biti greška ni otićiu zaborav. Dvije i po hiljade života nećemo i ne smijemo da zaboravimo. Greška su oni koji su ih ubili. To Srbja danas smije i mora da kaže, jer ma koliko radili protiv nje, Srbija je jača i snažnija nego što je ikada bila. 20 godina poslije bombardovanje, budućnost je naša obaveza. 

2

- Danas demantujemo zločinački optimizam Džejmija Šeja. Nećemo zaboraviti zločine, kao što nećemo zaboraviti Petera Handkea i ostale koji su stali na stranu istine, rekao je Vučić i dodao:

- Srbija je sada 10 puta jača nego 1999. i 20 puta jača nego 2008. a jasno je da drugi to ne žele, rekao je Vučić.

- Vojska Srbije je danas respektabilna sila, imamo 14 Migova i u stanju smo da odbranimo naše nacionalne interese, ali je razgovor jedini način da nađemo mir, rekao je Vučić.

(Novi.ba/Kurir.rs)

Ne propustite