ZAVRŠENA JE UTAKMICA NA GRBAVICI: Naša reprezentacija pobijedila je Armeniju

Fudbal
ZAVRŠENA JE UTAKMICA NA GRBAVICI: Naša reprezentacija pobijedila je Armeniju
.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekala je večeras na stadionu Grbavica u prvom kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine igrati u 12 država reprezentaciju Armenije. Slavila je naša reprezentacija rezultatom 2:1. 

Prvu priliku na susretu imala je naša reprezentacija. Nakon fantastičnog dodavanja Krunića Višća je izašao sam pred golmana Armenije Airapetyana, ali je čuvar mreže gostiju sigurno intervenisao. U 18. minuti susreta lopta je opet krenula prema Višći, ali je odbrana Armenije još jednom bila na nivou.

Odlično je naša reprezentacija kontrolisala igru u prvih 45 minuta igre na stadionu Grbavica. Armence smo limitirali na jedan jalov pokušaj prema našem golu i to je bilo sve. S druge strane mi smo imali deset pokušaja, od čega su dva išla u okvir gola.

u2

Prvi smo vidjeli u 26. minuti utakmice. Nakon sjajnog centaršuta Pjanića golman Armenije krajnjim naporom izbio je loptu u korner. U 30. minuti susreta Todorović je centrirao, ali se konfuzna odbrana Armenaca nekako snašla i izbacila loptu u korner. U 33. minuti došli smo do vodstva. Nakon dva kornera i velikog pritiska centaršut Pjanića pronašao je Radeta Krunića koji glavom koji matira nemoćnog Airapetyana.

u5

U završnici prvog poluvremena mogli smo doći do još jednog pogotka. Edin Džeko je pokušao iskosa sa lijeve strane, ali lopta odlazi pored desne stative gola Armenije. Ostalo je 1:0 na Grbavici nakon 45 minuta igre.

u7

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Goran Zakarić, ali je pokušaj našeg fudbalera otišao preko prečke gola Armenije. Već u narednom napadu opet je Zakarić u prilici, a ovaj put nakon gužve su se odbranili Armenci. U 61. minuti utakmcie dobro je Pjanić uposlio Edina Džeku, a najbolji strijelac u historiji reprezentacije nije se najbolje snašao. Ostalo je 1:0.

u1

Potom je uslijedio nešto bolji period u igri reprezentacije Armenije. Pokušavali su nekoliko puta, ali nisu bili precizni.

U 78. minuti susreta tri sjajne šanse za našu reprezentaciju. Pjanić je izveo korner, a Deni Milošević nakon gužve u šesnaestercu pogodio prečku. Potom se lopta odbila do Pjanića, a nakon novog centaršuta Džeko je šutirao glavom, a golman odbranio udarac.

Do drugog gola došli smo u 80. minuti utakmice. Sjajno je Višća uposlio Denija Miloševića, a on matira nemoćnog golmana gostiju. Armenija je preko Mkhitaryana došla do jednog gola s bijele tačke u 93. minuti susreta. Ostalo je do kraja susreta 2:1 za našu reprezentaciju. 

 

Ne propustite