TUGA VELIKA: Preminuo poznati glumac

Aktuelno
TUGA VELIKA: Preminuo poznati glumac
.

Glumac Predrag Peđa Petrović preminuo je u petak u 64. godini, a Zagrebačko kazalište lutaka na svojim je stranicama objavilo godinu rođenja te godinu smrti člana svog ansambla.

1

Rođen je u Osijeku 1955. godine, a diplomirao je na Akademiji za kazalište, film i televiziju, Odsjeku glume u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića i Rade Šerbedžije. Bio je član Zagrebačkog kazališta lutaka od 1987. godine, piše teatar.hr.

3

Glumio je u kazalištima Teatar &TD, DK Gavella, 'AKTER', HNK Split, HNK Varaždin, INK Pula, NP Subotica - KPGT. 

4

Otišao je Predrag, bio je dugo bolestan pa nije bilo neočekivano, ali ovo je užasan gubitak. Ništa još ne znamo za sprovod do ponedjeljka, rekla nam je ravnateljica ZKL-a Ljiljana Štokalo

Glumac Predrag Peđa Petrović preminuo je nakon duge i teške bolesti u petak, u 64. godini. Rodio se u Osijeku, 7. rujna 1955. godine, a oduvijek ga je zanimala gluma koju je na kraju i diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića i Rade Šerbedžije.

- Otišao je Predrag, bio je dugo bolestan pa nije bilo neočekivano, ali ovo je užasan gubitak. Ništa još ne znamo za sprovod do ponedjeljka - rekla nam je ravnateljica ZKL-a Ljiljana Štokalo.

Važnije uloge imao je u predstavama kazališta Teatar &TD, DK Gavella, 'AKTER', HNK Split, HNK Varaždin, INK Pula, NP Subotica - KPGT. Producirao je off projekte na Dubrovačkim ljetnim igrama, a glumio u filmovima i TV serijama hrvatske i strane koprodukcije ('Gosti iz galaksije', Prag; 'Dva zarobljenika', 'Rim; 'Nepoznati projekt', 'Fatal Sky', LA), u serijama 'Dossier' te 'Balkan Inc'.

Duže vrijeme radio je kao organizator produkcije HRT-a, asistent produkcije, direktor te asistent režije filmova u Innsbrucku i Madridu. Od 1987. godine bio je aktivni član Zagrebačkog kazališta lutaka.

Ne propustite