TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ROK DAME: Sve je prodala zbog DROGE, pa umrla bez prijatelja i zdravstvene knjižice!

Aktuelno
TUŽNA ŽIVOTNA PRIČA ROK DAME: Sve je prodala zbog DROGE, pa umrla bez prijatelja i zdravstvene knjižice!
.

Kada se spomene kultni jugoslovenski sastav EKV koji je takozvanim novim talasom obilježio 80-e godine na domaćoj rok sceni, odmah nakon Milana Mladenovića, mnogi će u sjećanje dozvati nezaboravnu Margitu Stefanović Magi.


 x1
U ispovijestima savremenika uvijek se spominje njena nestvarna, opčinjavajuća ljepota, zbog koje su, kako tvrde, mnogi i počeli da dolaze na koncerte grupe koja je iza sebe ostavila vanvremenske hitove kao što su "Srce", "Par godina za nas", "Ti si sav moj bol" i mnoge druge. Bujna, tamna, neukrotiva kosa, široke, muške košulje i osoben način komunikacije sa klavijaturom koju je svirala praktično je hipnotisao sve one koji su prisustvovali njihovim nastupima širom bivše Jugoslavije.


Međutim, ova očaravajuća djevojka, za koju se vezuje legenda o prvom beogradskom grafitu ("Magi je dečak") i mnogobrojne priče o neuzvraćenim ljubavima, nije živjela bajku u koju su mnogi voljeli da vjeruju. Iako je pisala stihove, svirala i povremeno pjevala u jednoj od najpopularnijih i svakako najznačajnijih grupa svog vremena, ona je do kraja života u očima svoje stroge majke ostala razočaranje jer je "protraćila talenat" na neku njoj nerazumljivu muziku, umesto da je svirala klasične kompozicije po koncertnim halama širom Evrope.

x2
Pritisci sa svih strana, a najviše onaj koji je samoj sebi nametala, nemoćna da se, kao jedna izuzetno senzibilna duša, nosi sa stvarnošću koja je postajala sve surovija, a često i sve bizarnija, u posljednjoj deceniji 20. vijeka, Magi se, korak po korak, uvukla u svijet narkotika koji su je polako, ali sigurno vodili ka stranputici, a zatim i potpunoj propasti.


Posljednji zabilježni nastupi EKV-a, čiji se broj članova iz godine u godinu smanjivao upravo zbog prekomjerenog korišćenja opijata, dočaravaju nam sliku jedne potpuno drugačije Magi, kojoj je konstantna upotreba narkotika narušila ljepotu po kojoj je bila čuvena, a o zdravlju je suvišno i govoriti.
Nakon smrti oca, njeno korišćenje opijata se intenzivira, a samim tim i finansijsko stanje postaje sve gore, pa Margita tako prodaje svu svoju imovinu i završava na ulici.

xx
Ono što malo ko zna o ovoj tragičnoj princezi jugoslovenske rok scene je to da je preminula u jednoj prestoničkoj klinici, u koju je primljena bez zdravstvene knjižice (jer nije imala osiguranje), zaboravljena od strane nekadašnjih mnogobrojnih prijatelja, ali i države koja nije umjela da cijeni na pravi način onu djevojku koja danas nosi status legende.

(Izvor: kurir.rs)

Ne propustite