Muž je ostavio nakon što je ostala nepokretna, htjela se ubiti, a onda joj se desio NEVJEROVATAN PREOKRET!(VIDEO)

Aktuelno
Muž je ostavio nakon što je ostala nepokretna, htjela se ubiti, a onda joj se desio NEVJEROVATAN PREOKRET!(VIDEO)
.

Nakon teškog moždanog udara koji je paralisao od struka nadole u martu, 2015, Rajona Keli (Ryan Kelly) nije očekivala da će ikada više biti sretna, prenose mediji u regionu.

Još uvijek ležeći u krevetu pet dana nakon moždanog udara, njen suprug, Ričard (Richard), sa kojim je provela 14 godina, zatražio je razvod nakon što je saznao da supruga nikada neće povratiti osjećaj u nogama.

– Nakon što je zatražio razvod ostala sam potpuno sama – rekla je Rajona.

Kada joj je rečeno da će joj trebati mjeseci, ako ne i godine, za oporavak, Rajona priznaje da je bila spremna da odustane od svega.

– Znala sam da moram biti snažna zbog svoje djece – rekla je. Bila je to jedina motivacija koju je imala za ozdravljenje.

– Prvi put kada sam izašla napolje u kolicima mislila sam da svi gledaju u mene, mrzila sam to i mrzila sam sebe. Da sam mogla da biram oduzela bih sebi život, nisam više željela da živim. – rekla je.

U januaru 2016. godine, Rajona je na Fejsbuk objavila oglas u kojem je tražila ličnog trenera koji bi joj pomogao da povrati snagu, a prijatelji su preporučili Kita Mejsona (Kitta Masona).
Bivši ragbista pomogao je Rajoni da ponovo prohoda pa su ostali u kontaktu i nakon kraja njihovog ugovora što je dovelo do produbljenja njihove veze. Rajona izjavljuje da je bila šokirana činjenicom da “predivan igrač američkog fudbala“ hoće da bude sa “invalidnom ženom“ kao što je ona.

Ali, Kit je rekao da ga Rajona inspiriše. Ohrabruje je svaki dan i razume njene bolove i pobjede.

– Zajedno smo već 11 meseci, djeca ga mnogo vole, a ja se napokon osjećam kao da živim život koji zaslužujem – kazala je Rajona.

Nakon moždanog udara, ona kaže da je osjećala kao da joj je život gotov. Ali gledajući na te događaje, bio je to samo početak njenog života. Pronašla je ljubav i otkrila novu strast nakon snimanja svoje prve TV reklame s Modelima raznolikosti (eng. Models of Diversity).

Ujedno je odradila dva maratona u svojim kolicima, koje sada koristi samo za prelaženje velikih udaljenosti.

– Gledajući u prošlost, moja je nesreća ujedno bila i najbolja stvar koja mi se ikada dogodila – zaključila je Rajona

Ne propustite