RADOVAN KARADŽIĆ SLAVI U ZATVORU, OGLASIO SE NJEGOV ADVOKAT: Evo šta mu je poručio!

Aktuelno
RADOVAN KARADŽIĆ SLAVI U ZATVORU, OGLASIO SE NJEGOV ADVOKAT: Evo šta mu je poručio!
.

Ratni zločinac Radovan Karadžić jučer je osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

Njegov advokat i član tima odbrane ratnog zločinca Radovana Karadžića, Marko Sladojević, pročitao je u programu RTRS-a poruku srpskom narodu koju je napisao Karadžić nakon presude.

"Srpski narod i ja zajedno sa njim smo već pobijedili. Republika Srpska je stvorena, a srpski narod slobodan je u vlastitoj državi. Žrtva koju ja podnosim je manja od drugih. Hiljade i hiljade mladića je svojim životima izgradilo Republiku Srpsku. Mnogi su postali ratni invalidi. Najveće žrtve su podnijele majke, čiji su sinovi, najčešće sinovi jedinci, dali život za slobodu srpskog naroda. To su istinske žrtve", prenio je Sladojević riječi Karadžića i dodao:

1

"Nismo se predavali ni kada je bilo daleko teže, pa ni ovako utamničen neću se nikada prestati boriti za istinu o našoj pravednoj borbi u ratu koji nam je nametnut i u kojem su stradala sva tri naroda. Svaki rat, naročito građanski, izrodi počinjene zločine koje je naša država, ako je znala, osuđivala i procesuirala. Mi smo se časno borili za slobodu i jednakost srpskog naroda u Bosni i Hercegovini. Zato uvijek i svuda budimo dostojanstveni, ne mrzimo druge i ponosno čuvajmo ono što je iznad nas – Republiku Srpsku", poručio je ratni zločinac.

karadzic

 

Ne propustite