Nakon napada na inspektore oglasila se Federalna uprava za inspekcijske poslove

Aktuelno
Nakon napada na inspektore oglasila se Federalna uprava za inspekcijske poslove
.

Prilikom vršenja inspekcijskih kontrola u okviru provođenja specijalnog programa pojačanih inspekcijskih nadzora u borbi protiv sive ekonomije u multidisciplinarnim timovima, federalni tržišni inspektor Federalne uprave za inspekcijske poslove i kantonalni inspektor rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo su jučer doživjeli napad, pri čemu im je onemogućeno obavljanje službene radnje.

"Nakon što su protupravno lišeni slobode u prostorijama objekta u kojem je vršen nadzor, inspektori su zatražili podršku od Ministarstva unutrašnjih poslova KS, čiji su službenici promptno reagovali i uhapsili osobu inicijala S. R., rođenog 1968. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela 'sprječavanje službene osobe u vršenju službene radnje' i 'protupravno lišenje slobode', na štetu službenika Federalne i Kantonalne uprave za inspekcijske poslove. Istog dana uhapšena je i osoba inicijala D. Š. (rođen 1971. godine, također iz Sarajeva), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo 'podstrekavanje'", navode iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Federalna uprava za inspekcijske poslove zahvaljuje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS i policijskim službenicima Druge policijske uprave za pruženu asistenciju, te iskazujemo punu podršku radu policijskih i pravosudnih organa u BiH.

 

Ne propustite