Čokoladna torta - ona koju sigurno nećete praviti samo jednom

Kuharica
Čokoladna torta - ona koju sigurno nećete praviti samo jednom
"Mala, brza, lagana, a puna čokolade. Može li bolje?", bilo je prvo pitanje naše nove kolumnistice Nikolina kada nam je poslala svoj prvi recept za genijalnu čokoladnu tortu.

"Mala, brza, lagana, a puna čokolade. Može li bolje?", bilo je prvo pitanje naše nove kolumnistice Nikolina kada nam je poslala svoj prvi recept za genijalnu čokoladnu tortu. Torta koju sigurno nećete raditi samo jednom.

Za nju vam je potrebno svega 10 minuta vašeg vremena, jedna zdjela i par sastojaka. Ne znam hoćete li ju više obožavati jesti toplu sa sladoledom ili ju skroz ohladiti i poslužiti samo posipanu šećerom prahu.

185f1ca5b7e81df5fe07d3bbb0e529bb-header

Trebat će vam: 250 g maslaca 200 g šećera (najbolje u prahu) 200 g tamne čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 5 jaja 2 žlice krušnih mrvica malo maslaca ili margarina za premazati kalup žlica mrvica za posipati kalup šećer u prahu za dekoraciju

Postupak pripreme: Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva. Na pari ili laganoj vatri otopiti maslac, čokoladu i šećer. Kada se sve lijepo otopilo i sjedinilo maknite s vatre i dodajte jedno po jedno jaje dobro miješajući s pjenjačom između. Na kraju umiješati još dvije žlice krušnih mrvica.

Kalup premazati maslacem (dno i stranice) i posipati krušnim mrvicama (također dno i stranice). Istresti smjesu u kalup i stavite peći nekih 30 minuta.

Ostavite ju par minuta da se malo ohladi, odvojite od kalupa i posipajte šećerom u prahu. Kolač s kojim nećete pogriješiti! Idealan kada se gosti najave u zadnji čas, a želite se s nečim zasladiti.

 

Ne propustite