ODREĐENE KAZNE KRIMINALCIMA: Zuliću 31, Mulasalihoviću 19 godina zatvora

Crna hronika
ODREĐENE KAZNE KRIMINALCIMA: Zuliću 31, Mulasalihoviću 19 godina zatvora
Ubistvo Hajdarevića na okrutan način počinjeno je u njegovoj porodičnoj kući 21. novembra 2016. godine

Svirepo ubistvo Seada Hajdarevića (54) u tuzlanskom prigradskom naselju Bare dobilo je epilog u Kantonalnom sudu u Tuzli, gdje je Fehim Zulić (35) osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godinu, a njegov saučesnik Nerim Mulasalihović (48) na 19 godina zatvora.  

Ubistvo Hajdarevića na okrutan način počinjeno je u njegovoj porodičnoj kući 21. novembra 2016. godine, a Zulić i Mulasalihović uhapšeni su u martu 2017. godine, u akciji službenika MUP-a TK.

- Optužnicom Tužilaštva TK Zulić i Mulasalihović se terete da su 21. novembra 2016. godine, sat poslije ponoći, maskirani ušli u kuću Hajdarevića u tuzlanskom naselju Bare, napali ga i zadali mu veći broj udaraca tupim predmetima i šakama u predjelu glave i cijelog tijela, pri čemu je Zulić koristio i dršku pištolja. Potom su ga vezali i nastavili udarati te je Hajdarević preminuo od posljedica povređivanja. Nakon toga su otuđili njegov automobil, odvezli se do obližnjeg naselja i automobil gurnuli u provaliju – navodi Admir Arnautović, portparol Tužilaštva TK.

Zuliću je produžena mjera pritvora, dok se Mulasalihović po pravomoćnoj presudi nalazi na izdržavanju kazne zatvora.

Ne propustite