NEZAPAMĆEN UŽAS: Majka bacila svoju bebu sa devetog sprata pa skočila za njom

Aktuelno
NEZAPAMĆEN UŽAS: Majka bacila svoju bebu sa devetog sprata pa skočila za njom
.

RUSIJA - Užas se dogodio u gradu Ufa, u Rusiji. Majka (21) bacila je svoju bebu sa devetog sprata samo zato što je bila neraspoložena, da bi potom i sama skočila sa terase. Zahvaljujući nevjerovatnim okolnostima, i majka i beba su preživjele.

Srećom, prilikom pada, obje je na tlu dočekao veliki snježni nanos. Djevojčica je zadobila teške povrede, a majka je optužena za pokušaj ubistva i prijeti joj kazna od minimalno pet godina zatvora, ako je proglase krivom.

Kako kaže njena porodica, žena je tog dana bila u prilično lošem raspoloženju.

"Bila je vrlo napeta, vikala je na mene cijelo jutro i bacala stvari po stanu. Spremala se da odvede dijete na rutinski pregled u dom zdravlja. U jednom trenutku sam otišla u kuhinju i ostavila sam je sa djevojčicom u spavaćoj sobi. Nadala sam se da će se tako malo smiriti. Nekoliko minuta kasnije, kada sam se vratila, vidjela sam da je soba bila prazna", kaže njena snaja.

Potrčala je ka otvorenom prozoru, pogledala kroz njega i vidjela ih obje kako leže na ulici. Odmah je pozvala hitnu pomoć.

"Dijete je palo direktno na glavu. Tačnije, glava i tijelo su joj se zabili u snijeg, a samo su noge virile napolju. Izvukla sam je pažljivo dok je njena majka ležala pored i plakala od bolova", kaže očevidac.

Djevojčica i majka su odmah hospitalizovane. Djevojčica je u teškom stanju, dok se majka izvukla sa modricama i ogrebotinama, i ona nije životno ugrožena. Otpuštena je poslije nekoliko dana iz bolnice, dok su se doktori borili da spasu djevojčicu. I ona je sada u boljem stanju, piše "Daily mail".

Otac djevojčice je pokrenuo i brakorazvodnu parnicu nakon što je njegova žena pokušala da im ubije dijete.

 

Ne propustite