SAD JE SVE JASNO: Napokon riješen slučaj Jelene Marjanović!

Aktuelno
SAD JE SVE JASNO: Napokon riješen slučaj Jelene Marjanović!
.

Skoro tri godine od smrti pjevačice Jelene Marjanović, koja je nađena mrtva na nasipu u Borči, tužilaštvo je došlo do dokaza koji bi mogao da bude presudan u ovom slučaju. Dugo iščekivane analize krvi pronađene na sjedištu u mercedesu Marjanovića napokon su gotove i pokazale su da je krv bila svježa!

oop
Novi zamjenik tužioca koji je preuzeo istraga počeo je da krpi rupe i dovršava stvari koje su ostale nedorečene, a među njima i vještačenje tragova krvi pronađenih na zadnjem sjedištu auta koji su vozili Marjanovići u vrijeme ubistva, u aprilu 2016. godine.

- Analiza je definitivno pokazala da trag u vozilu na naslonu zadnjeg sjedišta predstavlja krv Jelene Marjanović. Radi se o kapljičastom tragu koji je dospio na to mjesto ili prskanjem iz rane ili odbačajem sa okrvavljenog predmeta, odnosno dijela tijela kao što je, na primjer, okrvavljena ruka - objašnjava za Srpski telegraf izvor blizak istrazi.

oo

Naš sagovornik objašnjava da je trag bio malih dimenzija, svega par milimetara, ali po intenzitetu predstavlja jači trag krvi koji je prilikom nastanka morao biti vidljiv.

 

- Od trenutka nastanka do trenutka kada su ga forenzičari pokupili, trag je većim dijelom bio uklonjen. Što se tiče starosti traga, imajući u vidu njegovu veličinu i intenzitet, može se pretpostaviti da je on relativno svjež! - navodi izvor Srpskog telegrafa.

ooi


U optužnici se tvrdi da je Jelena uglavnom vozila mercedes i da gotovo nikad nije sjedila na zadnjem sjedištu, pa se postavlja pitanje otkud njena krv tamo. Istražitelji sumnjaju, ali bi tokom suđenja o tome stručnjaci tek trebalo da se izjasne, da je krv tu dospjela tako što je Zoran svoju krvavu jaknu poslije zločina bacio na zadnje sjedište. Kriminolog Zlatko Nikolić se slaže da rezultati ovog vještačenja mogu biti vrlo bitni za cijeli slučaj, ali ima drugačije mišljenje.

o

- Ovo je krunski dokaz koji potvrđuje teoriju da je Jelena Marjanović ubijena na drugom mjestu, a da je potom tim kolima prebačena u Crvenku, gdje je njeno tijelo pronađeno. Ne znam kakvo sada opravdanje mogu da imaju članovi porodice Marjanović, ali šta god da kažu, teško da mogu to da objasne - tvrdi Nikolić.

Ne propustite