VUČIĆ NEĆE PODNIJETI OSTAVKU: Uvijek ću branit Srbiju od fašista

Region
VUČIĆ NEĆE PODNIJETI OSTAVKU: Uvijek ću branit Srbiju od fašista
Predsjednik Srbije Aleksndar Vučić obratio se danas javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider ‘Dveri’ Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima ‘1 od 5 miliona’, upali u zgradu RTS.
Predsjednik Srbije Aleksndar Vučić obratio se danas javnosti povodom sinoćnjih događaja, kada su lider ‘Dveri’ Boško Obradović i jedna od organizatorki protesta Jelena Anasonović, praćeni grupom okupljenih na protestima ‘1 od 5 miliona’, upali u zgradu RTS.  Na samom početku pres konferencije, Vučić je rekao kako je upravo dobio informaciju da su Dragan Đilas i okupljeni demonstranti probili ogradu koja je postavljena ispred Predsjedništva Srbije. 
 
- Danas se navršava 15 godina od velikog progona srpskog naroda sa Kosova kada su Albanci uz pomoć EU počeli torturu nad Srbima. Plašim se da su danas Srbi na Kosovu ljudi drugog reda. Što se tiče reakcije Republike Srbije, mi smo izričiti da ćemo čuvati srpski narod i braniti svim sredstvima. 
 
- NATO ne razumije svoju ulogu na Kosovu tako što ne štiti Srbe. Ako oni nisu u stanju to raditi, mi itekako znamo kako odbraniti naš narod na Kosovu. Mjesecima smo šutili na prozivke fašiste Obradovića i ostalih tajkuna, ali došlo je vrijeme da kažemo istinu. U Srbiji je otvoreno na stotine fabrika i naša zemlja itekako napreduje na svim poljima.  Srbija neće nikada dozvoliti da se nasiljem, fizičkim napadima na ljude rješavaju stvari kako su to pokušali sinoć demonstranti nasilnim ulaskom u RTS. Ne plašim se batinaša koji napadaju mene i Srbiju. Uvijek ću prvi biti na liniji odbrane srbije i srpskog naroda. Ovi koji organizuju proteste već mjesecima su najveći lopovi i tajkuni koji su milione našeg novca ukrali. Od početka znamo da njima nije meta RTS nego osoba koja ih se ne boji. Ta osoba sam ja. - kazao je Vučić. 
 
Rekao je i da siguno niko nikada u ovakvim okolnostima nije održao konferenciju u Srbiju. 
 
- Htio sam da pokažem da u Srbiji ne smije da postoji strah - rekao je Vuučić i naglasio da su pred zakonom svi jednaki i da će se zakon sprovoditi. 
 
I dok se Vučić obraćao javnosti u zgradi Predsjedništva na Andrićevom vencu u Beogradu, lideri opozicije nalaze su se ispred zgrade Predsjedništva i tražili su ostavke državnog vrha, kao i fer izbore.  Podsjetimo, nakon što je policija reagovala i jednog po jednog demonstranta izvela iz zgrade Javnog servisa Srbije, a među njima i Obradovića, Anasonović i Dragana Đilasa, Obradović je pozvao okupljene na protest ispred Predsjedništva Srbije u vrijeme kada se Vučić obraća javnosti na vanrednoj konferenciji. 

Ne propustite