Da li je pristojno za ženu od 45 godina da nosi pocijepane farmerke kao i djevojka od 20?

Praktična žena
Da li je pristojno za ženu od 45 godina da nosi pocijepane farmerke kao i djevojka od 20?
Šta vi mislite o tome, slobodno komentarišite i iznosite vaša mišljenja.

Posljednjih dana se širom društvenih mreža pojavila polemika o tome da li treba žena od 45 godina da nosi pocijepane farmerke kao i neka djevojka, odnosno da li je to pristojno.

Šta vi mislite o tome, slobodno komentarišite i iznosite vaša mišljenja. Mi smatramo da bi ipak trebalo napraviti neku razliku u oblačenju između starije i ozbiljnije dame, u odnosu na oblačenje djevojke.

Dosta muškaraca se slaže u tome da nije baš lijepo vidjeti tinejdžerku i damu u 40-im godinama da su obučene na isti način. Isto tako dosta muškaraca ima mišljenje da minići i kratki šorcevi nisu za starije dame.

To svakako razumijemo. No što se konkretno tiče pocijepanih farmerki, ne vidimo problem u tome da ih nose starije dame. Naravno ako nisu previše pocijepane. Tada ne izgledaju ukusno ni na mlađim, ni na starijim damama. U svemu treba imati mjeru.

Svakako da svoje oblačenje trebate prilagoditi i situaciji u kojoj ćete se naći, kao i ustanovi u kojoj se nalazite. Nedavno je baš jedna dama imala problem kada je u MUP otišla u pocijepanim farmerkama, tu je doživjela neprijatnosti kada su je upozorili da je neprikladno obučena, o tome su pisali neki srbijanski portali.

Ne propustite