OVO JE KUĆA KOJA KOŠTA 6000 EURA: Riješite stambeno pitanje pametno i jeftino!

Zanimljivosti
OVO JE KUĆA KOJA KOŠTA 6000 EURA: Riješite stambeno pitanje pametno i jeftino!
Po principu “ključ u ruke”, kuća za četveročlanu porodicu može da se dobije za 25 000 eura, a 180-200 eura po kvadratu u sivoj zoni.

Na međunarodnom sajmu građevinarstva koji se održao u Beogradu, jedan od svakako najzanimljivijih i najpristupačnijih projekata koji su predstavljeni bile su montažne kuće. Montažne kuće su za 40-50% jeftinije od tradicionalnih pa tako kuća koja ima 31 kvadratni metar prostora košta 6.040 eura, a stambena od 100 kvadrata 16.180 eura.

Po principu “ključ u ruke”, kuća za četveročlanu porodicu može da se dobije za 25 000 eura, a 180-200 eura po kvadratu u sivoj zoni. Montažne kuće su u svijetu česte, a i kod nas polako postaju svakodnevnica. Jeftine su, ekološke, tople i odmah useljive, a trajanje materijala koje koristimo je oko 100 godina- jedan građevinac je objasnio.

Ljudi čije su kuće prije poplavljene, veoma brzo su riješili taj problem. Za vrijeme poplava u Obrenovcu, voda nije odnijela nijedan montažni objekat, kazali su ispred jednog preduzeća, dok su iz drugog preduzeća objasnili da koriste negorive materijale, kako se kuća ne bi urušila u slučaju požara.

Proizvođači ističu da raste popularnost ovakvih kuća jer mlađe generacije sve češće žele da njihovi domovi nose njihov lični pečat, pa uz tipske kuće imaju i opciju “po želji kupca“.

-Naši arhitekti su tu da osmisle kuću u skladu sa idejama koje predloži vlasnik. Nedavno je jedan klijent željeo da mu samo jedna strana kuće bude zidana, a preostale tri strane da budu u staklu, da sam izabere pločice i raspored prostorija i mi smo mu u svemu izašli u susret -ponosni su u jednoj firmi.

Ne propustite