SLAVNI BH. GLUMAC ZAVRŠIO U BOLNICI: Hadžihafizbegović zadobio ozbiljnu tjelesnu povredu, otkazano pet predstava

Bosna i Hercegovina
SLAVNI BH. GLUMAC ZAVRŠIO U BOLNICI: Hadžihafizbegović zadobio ozbiljnu tjelesnu povredu, otkazano pet predstava
Zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede odmah je donesena odluka o otkazivanju prvih pet repriza ove predstave.

Tokom premijerne izvedbe predstave Abdulaha Sidrana "Sjećaš li se Doli Bel", u režiji Kokana Mladenovića, glumac Emir Hadžihafizbegović je doživio ozbiljnu tjelesnu povredu zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitaliziran, saopćeno je iz Kamernog teatra 55. Zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede odmah je donesena odluka o otkazivanju prvih pet repriza ove predstave.

"Obavještavamo publiku koja je kupila karte za prvih pet repriza, da će predstave biti otkazane, a da termini igranja 26.3. i 27.3.2019. za sada ostaju nepromijenjeni", rekli su iz Kamernog teatra. 

Podsjetimo, glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović u petak navečer je prevezen u Urgentni centar Opće bolnice "Abdulah Nakaš" u Sarajevu nakon premijere predstave "Sjećaš li se Doli Bel".

Hadžihafizbegović je nakon predstave zatražio hitnu medicinsku pomoć u spomenutoj zdravstvenoj ustanovi. Inače višeminutnim aplauzom i ovacijama ispraćena je gala premijera predstave "Sjećaš li se Doli Bel" koja je izvedena u Kamernom teatru 55, a koju je prema tekstu Abdulaha Sidran režirao Kokan Mladenović.

 

Ne propustite