VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti u većini područja

Bosna i Hercegovina
VREMENSKA PROGNOZA: Danas pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti u većini područja
.

Jutros je u Krajini pretežno vedro, a u ostatku naše zemlje pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Hercegovini pada kiša. U centralnim, istočnim područjima Bosne i na istoku Hercegovini pada slab snijeg. 

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -8; Sokolac -4; Drvar, Livno 0; Bihać, Bugojno, Ivan Sedlo, Sarajevo, Tuzla, Zenica 1; Jajce, Srebrenica 2; Doboj, Grude, Široki Brijeg, Trebinje 3; Bijeljina, Brčko, Prijedor, Sanski Most, Zvornik 4; Banja Luka, Gradačac, Neum, Stolac 5; Mostar 6;

Danas će u Krajini biti pretežno sunčano vrijeme. U ostatku naše zemlje pretežno oblačno uz postepeno smanjenje oblačnosti u većini područja. Krajem dana i u večernjim satima novo naoblačenje sa sjeverozapada. U prvom dijelu dana u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveru Hercegovine sa slabim snijegom ili kišom. U ostatku Hercegovine sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 5 do 11, u Hercegovini i Krajini od 9 do 14 °C. 

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slab snijeg ili kiša se očekuju tokom prijepodneva. Dnevna temperatura oko 6 °C, saopšteno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda. 

 

Ne propustite