SLATKE I UKUSNE: Ove palačinke možete jesti koliko hoćete, a nećete se ugojiti
Možete li da zamislite palačinke koje ne goje?
Ovaj recept je upravo takav
Sastojci:
1/2 čaše ovsenih pahuljica
½ čaše kokosovog brašna
1 /2 čaše prosa
prstohvat soli
1 kašika šećera ili meda
1/2 praška za pecivo ili kašičica sode bikarbone
1 kašika bezglutenskog brašna
2 jaja
2 dl mlake vode
1 kašika ulja
Priprema:
Ovas, kokos i proso sameljite u mlinu za kafu. Neka ovsene pahuljice budu fino samljevene kao proso i kokos. Sjedinite masu s ostatkom namirnica.Ostavite smjesu za palačinke da odstoji petnaestak minuta u frižideru. U tiganju zagrijte ulje, a prilikom sipanja smese pazite da ne uzimate preveliku količinu kako vam palačinke ne bi bile debele.
Pecite s jedne i druge strane dok vam ne porumene. Za nadjev možete staviti omiljeni namaz. U slučaju da nemate gotovog namaza, kakao prah u kombinaciji s medom biti će izvrstan dodatak ovom neobičnom i ukusnom desertu.
(Novi.ba/stvarukusa.rs)