OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA ISKORISTITE STARI HLJEB: Originalan recept za francuski tost

Praktična žena
OVO JE NAJBOLJI NAČIN DA ISKORISTITE STARI HLJEB: Originalan recept za francuski tost
.

Ovo je recept za brz i jednostavan doručak koji se brzo pravi. 

Sastojci:

6 komada hljeba (najbolje onog za tost), 2 jaja, 50 ml mlijeka ili slatke pavlake, 1 kašika šećera, cimet, prstohvat soli, ekstrakt vanile, puter ili maslac za prženje

Priprema:

Umutite jaja viljuškom pa dodajte mlijeko, šećer, cimet, so i vanilu i promešajte dok se sve ne ujednači. Na tiganj stavite puter ili maslac da se istope.

 Svaki komad hljeba umočite u smjesu na kratko sa obe strane i stavite da se prži. Kada dobije boju okrenite i ispržite i drugu stranu. Tost poslužite sa javorovim sirupom, medom, slatkom pavlakom i voćem ili po vašoj želji.

 

Prijatno!

Ne propustite