OVO JE NINOV GROB KOJI NIKO OD PORODICE NE OBILAZI: Evo šta piše na njemu

Aktuelno
OVO JE NINOV GROB KOJI NIKO OD PORODICE NE OBILAZI: Evo šta piše na njemu
.

"Žao nam je što njegovo ime neki sada koriste zarad reklame, a ni grob mu ne posjećuju." – ovim riječima obratilo se 2016. godine  nekoliko stanovnika Bosanske Dubice, rodnog mjesta pokojnog pjevača Nina Rešića

Amir Rešić Nino za sobom je ostavio tri ćerke iz tri braka. 

nino

Nino je sahranjen u rodnoj Bosanskoj Dubici 2007. godine, a samo nekolicina pjevačevih fanova danas jedino obilazi njegov grob.

Kako kažu stanovnici Dubice, pratili su učešće njegove kćerke Sandre u “Zvezdama Granda”, kao i izjave pojedinih pjevača o Ninu, ali i Sandrin intervju. 

nino

Ono što ih je pogodilo jeste činjenica da niko od pjevača, a još gore niko ni od članova porodice od koje neki danas toliko govore o njemu, ne posjećuje njegov grob u Bosanskoj Dubici.

nino

– To je tužno. Bilo je tužno gledati to, a mi znamo kako jeste i šta je istina. On je sahranjen ovdje, u Bosanskoj Dubici. Niko od porodice ne dolazi. Spomen ploču podigao je njegov daidža, a ne djeca i bivše žene. To i piše na spomen ploči – ispričala je gospođa iz Bosanske Dubice. 

nino

– Kasnije, prije oko dvije godine, Ninov prijatelj Neša na spomenik je postavio i knjigu na kojoj je ispisana emotivna poruka. Takođe, najvjerniji fanovi postavili su zvijezdu koja se jasno vidi. Sve to nije učinio niko od njegovih, nije učinila najbliža porodica – ispričala je sagovornica, objavio je Telegraf. 

Kako kaže, Ninov grob bio je zapušten sve dok njegovi prijatelji nisu na sebe preuzeli njegovo održavanje. Tako je mikrofon koji je stajao na spomeniku zahrđao, što se vidi na starijoj slici napravljenoj prije otprilike dve godine.

nino

– Njemu djeca ni na sahranu nisu došla. Sada, u oktobru, bila mu je godišnjica, i opet niko nije bio tu – priča n sagovornik. 

Podsjetimo, Amir Rešić Nino preminuo je u oktobru 2007. godine, u bolnici u Bijeljini, od perforacije pankreasa, izazvane alkoholizmom.

nino1nino2

(Foto: Telegraf.rs) 

 

 

 

Ne propustite