Sjajne vijesti za sve trudnice: Jedenje ovog voća može olakšati porođaj

Mame i bebe
Sjajne vijesti za sve trudnice: Jedenje ovog voća može olakšati porođaj
.

Istraživanje objavljeno u Journal of Obstetrics and Gynaecology pokazalo je da će žene koje su tijekom određenog perioda trudnoće jele datulje vjerojatno imati lakši porođaj od onih koje ih nisu konzumirale. Prema tvrdnjama istraživača, njihov porođaj trajat će u prosjeku čak sedam sati kraće.

q1

Pravilna prehrana je jedna od najbitnijih stavki tokom trudnoće. Umjesto da se davite u nezdravim grickalicama i slatkišima (opravdavajući nakupljene kilograme činjenicom da biste ih ionako dobili), radije posegnite za voćem i povrćem. Dok se birajući pravilne, zdrave namirnice brinete o vlastitom zdravlju, istovremeno to činite i za svoju bebu pa biste upravo zato trebali obratiti dodatnu pozornost na ono što se nalazi na vašem tanjuru.

q2

Dok većina voća sadrži potrebne vitamine i hranjive tvari za kojima će vaše tijelo čeznuti tijekom trudnoće, postoji i ono voće koje posebno blagonaklono djeluje na vas, ali i na porođaj. 

a

Istraživanje objavljeno u Journal of Obstetrics and Gynaecology pokazalo je da će žene koje su tokom određenog perioda trudnoće jele datulje vjerojatno imati lakši porođaj od onih koje ih nisu konzumirale. Prema tvrdnjama istraživača, njihov porođaj trajat će u prosjeku čak sedam sati kraće.

r

Riječ je o istraživanju provedenom na Sveučilištu za znanost i tehnologiju u Jordanu koje je pokazalo da konzumiranje datulja četiri sedmice prije porođaja može majkama olakšati porođajne bolove i smanjiti krvarenje.

t3

Naime, datulje stimuliraju maternicu trudnice reguliranjem i pospješivanjem kontrakcija, što olakšava porođaj, a ako je trudnoća uredna, preporučuje se konzumacija do šest datulja dnevno.

r

tr4

Ne propustite