Otac moli državu za pomoć: Ubili su mi kćerku u programu uživo, sklonite snimke MOLIM VAS!

Crna hronika
Otac moli državu za pomoć: Ubili su mi kćerku u programu uživo, sklonite snimke MOLIM VAS!
Roditelji ubijene novinarke mole Jutjub i Gugl da skinu video snimke njenog brutalnog ubistva i ogorčeni su što su dozvolili da se oko njene smrti pišu teorije zavere

Brutalno ubistvo novinarke Alison Parker i kamermana Adama Vorda šokiralo je svjetsku javnost, jer se zločin desio u programu uživo, dok su hiljade ljudi u nevjerici gledali ovaj događaj. Kada je izašao i snimak ovog užasnog zločina, građani širom svijeta su zanijemeli. Sam ubica Vester Li Flanagan je napravio video snimak, na kome se vide posljednji trenuci života lijepe novinarke i njenog kolege. Snimci ovog stravičnog prizora i dalje postoje na internetu, što je natjeralo njene roditelje da se obrate javnosti i državi. Njen otac je to uradio putem teksta koji je napisao sa Vašington Post.

"Poludjeli ubica ubio je moju 24-godišnju kćerku, novinarku Alison Parker, u eteru javne televizije na leto 2015. godine. Uništio je mladi život i zauvijek promenio moj. Moja supruga Barbara i ja krenuli smo sa neprofitnom grupom koja finansira umjetničke programe za siromašnu djecu u jugozapadnoj Virdžiniji, i postao sam advokat za smislenu reformu zakona o nošenju oružja. Moj cilj je je bio, i još uvijek je, da ne dam nestabilnim i opasnim ljudima oružje sa kojim bilo kome mogu da naude. Zbog toga sam postao neprijatelj mnogima, pišu mi čak i oni koji tvrde da je Alisonina smrt bila dio neke dijabolične zavjere da se njima oduzme njihovo oružje. Od snimki smrti moje kćerke montirali su svakakve gnusne scene koje preplavljuju internet. Mržnja koju sipaju je nepodnošljiva, a dodatno me razljutilo to što preporučeni algoritmi za Jutjub i Gugl pojačavaju i guraju te teorije zavjere. Shvatio sam to kada sam upisao "Za Alison", ime naše neprofitne organizacije, u Guglu. Pretraga mi je vratila jedan od ovih videa gdje se nas naziva zaverenicima i lažljivcima. Onda sam guglao ime naše kćerke, što me odvelo niz stotine stranice odvratnog sadržaja. Jedna stranica kaže kako je Alison napravila plastične operacije i živi u Izraelu. Krivim kreatore, da, ali krivim i Gugl jer podstiče takav sadržaj i zarađuje na njemu."

Podsjećamo, ova strašna tragedija se dogodila 26. avgusta 2015. godine rano ujutru po lokalnom vremenu, u tržnom centru u mjestu Bedford gdje su se začuli pucnji iz vatrenog oružja, posle čega su novinari i njihovi sagovornici pokušali da pronađu zaklon od pucnjave.

Ne propustite