Najveća misterija Njemačke: Šta se desilo s 15-godišnjom Rebeccom iz Berlina

Crna hronika
Najveća misterija Njemačke: Šta se desilo s 15-godišnjom Rebeccom iz Berlina
Za optužnicu za ubistvo nije nužno pronaći tijelo, kažu stručnjaci, ali u tom slučaju istražitelji moraju da pronađu dovoljno jake dokaze.

Ni poslije višednevne potrage za nestalom djevojčicom Rebeccom Reusch i više od 1.000 dobijenih indicija, ona nije pronađena, a njemačka policija najavljuje promjenu pravca istrage.

Djevojčica iz Berlina, stara 15 godina, nestala je prije tri nedjelje i pitanje šta se desilo s njom za sada je jedna od najvećih misterija novije njemačke kriminalistike, prenose njemački mediji.

Policija je prethodna tri dana sa stotinak ljudi i psima tragačima pretražila Brandenburšku šumu. Potraga nije dala rezultate. Očigledno je da su istražitelji dospjeli u ćorsokak tog misterioznog slučaja te da moraju razmotriti kako nastaviti dalje. O novim koracima odlučit će treća komisija za ubistvo. 

Potraga je danas obustavljena, saopćila je policija, ne navodeći detalje. Kao glavnoosumnjičeni uhapšen je Rebeccin zet u čijoj kući je ona posljednji put viđena, a koji se u istražnom zatvoru brani ćutanjem.

 

Ne propustite