Uzela je list kiselog kupusa i stavila ga na lice: Kada je prošlo 15 minuta, nije mogla da vjeruje u ono što vidi

Praktična žena
Uzela je list kiselog kupusa i stavila ga na lice: Kada je prošlo 15 minuta, nije mogla da vjeruje u ono što vidi
Sigurno se ne biste sjetili toga sami, ali moraćete da isprobate ovaj trik...

Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu cijelu lisku stavite na lice. Opšte je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra. Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer djeluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi lisku kiselog kupusa i da tako uradi svojevrsnu detoksikaciju kože. Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono postaje elastičnije, mekše i glatkije.

Kako da napravite ovu masku?

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mjestima gdje su korijen i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim dijelovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suhu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju. Poslije ovog vremena, skinite lisku i primijetićete kako je ona veoma topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice. Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

Ne propustite