POGLEDAJTE BEUTY VODIČ ZA LJENIVCE!

Moda i ljepota
POGLEDAJTE BEUTY VODIČ ZA LJENIVCE!
.

Sve mi volimo da izgledamo neodoljivo i lijepo. Međutim, nerijetko nas ipak privlači i da cijeli dan skrolujemo Instagram feed.

Evo kako ipak napraviti balans i izgledati reprezentativno bez povećavanja srčanog pulsa.

Jednostavan smokey
Želite postići smokey eye efekat za kratko vrijeme? Crnim kremastim kajalom obojite kapke od trepavica pa sve do pregiba oka, a zatim pufnastom četkicom blendajte ivice kako biste omekšali prelaz. Šimerastu sjenku prstom nanesite preko kajala i završite look dodavanjem nekoliko slojeva maskare na trepavice.

Spremna za selfi
Masna koža umije da zadaje probleme, pogotovu ukoliko nemate vremena da joj podarite kompletan tretman kakav zaslužuje. Ipak, takve regije možete kontrolisati koristeći prajmer sa matirajućim efektom. Upravo ovim potezom izbjeći ćete ponovno nanošenje pudera na kritične zone i cake look.

sminkanje-akcija-maturantkinje-5425634125629-71785580725

Full face
Sve što vam je potrebno da izgledate spremno u bilo kom momentu jesu sjajna koža, crvene usne i odvažne obrve. Kombinujte svoj tečni hajlajter sa puderom kako biste postigli savršenu svježinu lica, a obrvama posvetite dodatnu pažnju iscrtavanjem dlačica koje liče na prirodne i nanošenjem gela za volumen. Finiširajte look mat crvenim karminom koji slobodno možete nanijeti i na obraze.

Kremasta podloga
Kremaste teksture su dobar izbor za spremanje u 5 do 12. Svježinu i sjaj licu vratite nanošenjem kremastog rumenila prstima na najvišu tačku svojih obraza. Možda ćete sebi izgledati na trenutak kao klovn, ali blendanjem ćete uspeti da stvorite savršeni izgled na kom će vam pozavidjeti.

 

Ne propustite