Barceloni se osladilo, ponovo slavila u Madridu

Sport
Barceloni se osladilo, ponovo slavila u Madridu
Barselona drugi put ove sedmice savladala najvećeg rivala

Barcelona je u četiri dana dva puta slavila na Santiago Bernabeuu protiv Real Madrida. Nakon 3:0 pobjede u polufinalu Kupa kralja, Barcelona je slavila i u ligaškom obračunu sa ljutim rivalom, pa je sada na +12 od Reala i +10 od Atletica koji doduše ima i utakmicu manje.

 

U meču Kupa od prije neki dan Real je bio bolji, a na kraju je pregažen, dok je večeras Barcelona djelovala nešto bolje, posebno u prvom dijelu, te je zasluženo stigla do nova tri boda. Prvi je zaprijetio Real preko Varanea u 13. minuti, ali je njegov udarac izblokiran. U 19. minuti dobra šansa za Messija, no nakon što je matirao Courtoisa, lopta je otišla pored gola.

Katalonci su poveli u 26. minuti. Sjajnu loptu Sergi Roberta koristi Ivan Rakitić, koji se sjajno snašao i prebacio Courtoisa za 1:0. Messi je u 37. minuti iz dobre pozicije loše izveo slobodnjak, tukao je malo preko gola, a još bolju šansu ne koristi tri minute kasnije. Real je preko Modrića mogao da izjednači, no Hrvat je glavom pucao malo preko gola Ter Stegena. Vinicis u nastavku prijeti u dva navrata, ali je Barca dobro branila svoj gol. Barcelona je do kraja sačuvala vodstvo i upisala još jednu veliku pobjedu u El Clasicu, a Realu dodatno zagročala život.

Dobru šansu do kraja je za Barcelonu imao mladi Dembele, kada je iskosa s lijeve strane gađao suprotni ugao, ali je lopta otišla malo od gola Courtoisa. Ovo je treći uzastopni El Clasico u Madridu koji je pripao Barceloni. Na prethodna dva meča bilo je 3:0 za Katalonce. 

Ne propustite