U MAGLAJU ZAPALJENA VELIKA ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE! Policijske aktivnosti u toku

Crna hronika
U MAGLAJU ZAPALJENA VELIKA ZASTAVA BOSNE I HERCEGOVINE! Policijske aktivnosti u toku
Nepoznati počinioci nanijeli veliku štetu...

Nepoznati počinioci zapalili su državnu zastavu u Novom Šeheru kod Maglaja u noći s petka na subotu, javljeno je istražnim organima. 

Zastava dimenzija 11x5 metara, u okviru obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, postavljena je na privatni stambeno-poslovni objekt u centru Novog Šehera Policijskoj stanici Maglaj slučaj je prijavljen nešto iza 4 sata. 

Ovaj gnusni čin naišao je na brojne osude ne samo mještana Novog Šehera nego i cijele općine Maglaj, pa i šire. Jasminko Kapić, mještanin Novog Šehera i poslanik u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, ogorčen zbog cijelog slučaja, naglasio je da je ovo udar na cijelu državu. 

- Nezamislivo je da neko usred zemlje i na Dan nezavisnosti zapali državnu zastavu. Kao delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, sigurno je da ću istrajati da se ovaj slučaj ne zataška, a od policije očekujem da radi svoj posao i otkrije počinioce. Postoje snimci sigurnosnih kamera na obližnjim objektima, što će sigurno pomoći u otkrivanju počinilaca, postoje i svjedoci koji su vidjeli parkiran automobil. Samo policija neka radi svoj posao - rekao je Kapić. 

Inače, novošehersko područje naseljavaju mještani hrvatske i bošnjačke nacionalnosti koji su se nakon progona 1993. godine vratili svojim kućama poslije okončanja ratnih sukoba. 

Na društvenim mrežama već su upućeni pozivi mještanima da sada na svoje kuće obavezno istaknu zastavu Bosne i Hercegovine. 

Ne propustite