KOLAPS NA GRANICAMA, SAOBRAĆAJ POTPUNO OBUSTAVLJEN: Pogledajte šta se događa

Bosna i Hercegovina
KOLAPS NA GRANICAMA, SAOBRAĆAJ POTPUNO OBUSTAVLJEN: Pogledajte šta se događa
.

Zbog pada sistema na većini graničnih prelaza u Hrvatskoj (na sjeveru naše zemlje), trenutno je obustavljen saobraćaj i formiraju se duge kolone vozila.

Izdvajamo: Maljevac/Velika Kladuša, Ličko Petrovo Selo/Izačić, Slavonski Brod/Bosanski Brod, Stara Gradiška/Bosanska Gradiška, Županja/ Orašje, Slavonski Šamac/Bosanski Šamac.

61595322-granica-granicni-prijelaz-bregana

Na širem području Romanije pada slab snijeg koji se ne zadržava na kolovozu. Mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona, karakterišu danas saobraćajnu situaciju u većem dijelu BiH. Izuzetak su putevi na jugu naše zemlje, gdje je kolovoz pretežno suh.

Na dionici magistralnog puta M-16.4 Novi Travnik-Bugojno zbog radova na rekonstrukciji mosta, na snazi je zabrana saobraćaja za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Novi Travnik-Travnik-Donji Vakuf-Bugojno.

odron-na-putu

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog radova u tunelu Vranduk vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Zbog povremeno pojačane frekvencije vozila, bilježimo duža zadržavanja na mjestu izvođenja radova. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

granica

Zbog nestabilnosti mosta, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja, dok je zbog radova u Hrvatskoj obustavljen saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Dani vikenda su pred nama tako da očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u našoj zemlji, tako i na graničnim prelazima, saopšteno je iz BIHAMK-a. 

Ne propustite