HRVAT OBJAVIO SLIKU I SVE ZAPREPASTIO: "Pogledajte u kakvoj se vodi kupamo…"

Region
HRVAT OBJAVIO SLIKU I SVE ZAPREPASTIO: "Pogledajte u kakvoj se vodi kupamo…"
.

Fotografija kade pune onečišćene vode koju je na društvenoj mreži objavio jedan stanovnik Borova Naselja, ne ostavlja mjesta dvojbi.

Njihova voda nije zdrava niti za pranje dvorišta, pa je zaista teško zamisliti da je netko prisiljen u njoj se kupati ili što je još gore – piti je.

nasslov-vpda-660x450

 

“Iako u onečišćenje sumnjam već neko vrijeme, u to sam se uvjerio tek kad sam napunio kadu za kupanje”, kazao nam je autor fotografije koji tvrdi kako je voda ovakva najmanje dva mjeseca, barem što se njegove zgrade tiče.

“Za ostali dio naselja ne mogu garantirati, ali čuo sam da su se ljudi i prije žalili na kvalitetu vode. Ne vjerujem da se radi o nekakvom kvaru s cijevima u zgradi, jer bi se voda nakon dva mjeseca pročistila. Pretpostavljam da je ovo stvar gradskog Vodovoda”, izjavio je za naš portal sugovornik iz Borova Naselja čiji su podaci poznati redakciji.

No, Dario Tišov, direktor Vodovoda u Vukovaru, ne dijeli mišljenje ovog Vukovarca:

Vidio sam neke fotografije po društvenim mrežama, no iznenađen sam jer nam nitko ništa nije prijavio. Ovakva voda može biti gotovo isključivo problem zgrade i cijevi unutar nje, a nikako Vodovoda. Česta ispitivanja koja radi Zavod za javno zdravstvo, a i mi sami, pokazuju da je voda u potpunosti ispravna i zdrava za korištenje. Uzorke za analizu uzimamo i na hidrantima, pa je posve nemoguće da voda do zgrade bude pitka i ispravna, a unutar nje zagađena. Mislim da je u ovom slučaju problem zamućenja u instalacijama, no ponavljam, možemo samo nagađati sve dok nam se problem ne prijavi”, kazao je za Dnevno direktor vukovarskog Vodovoda Dario Tišov, koji nas je uputio na njihove stranice sa svim dostupnim analizama.

Ovo je posljednja:

analiza-vode-724x1024

Ne propustite