ONA PO DVORIŠTU SIPA ŠEĆER: Kad shvatite koliko je korisno i vi ćete početi raditi isto!

Praktična žena
ONA PO DVORIŠTU SIPA ŠEĆER: Kad shvatite koliko je korisno i vi ćete početi raditi isto!
.

Ukoliko želite da vam trava bude lijepe, zelene boje pospite je šećerom.

c9232bcd-e014-46e4-848a-797248ee3a0d

Šećer je prije svega jeftina namirnica, ali vrlo korisna. Njime se hrane korisne bakterije, insekti i druge bube, lako se nanosi, također će ojačati travu a istovremeno “obeshrabriti” rast korova.

aasecer

Hemijski preparati i herbicidi sem loših često uništavaju i korisne mikroorganizme i insekte koji obogaćuju zemljište, što nije slučaj sa šećerom. Njime će se hraniti organizmi koji će doprinijeti boljoj iskorišćenosti azota, uticaće na intenzivniju fotosintezu, stimulisati rast korijena trave.

Takođe, korisni mikroorganizmi koji će se hraniti šećerom doprinijeće boljoj strukturi zemljišta i učiniti da trava bude manje osjetljiva na vrućinu, sušu ili hladnoću.

efb0f14a-0a6d-4042-9452-a9d075d48328

Zna se da korov “voli” siromašnu zemlju jer se u njoj lakše širi, pa će samim tim šećer korisno uticati i na iskorjenjivanje ovih štetnih biljaka.

Veoma je lako nanijeti šećer na travnjak, ne treba vam nikakva posebna posuda, niti morate da vodite računa da ga ravnomjerno svuda prospete.

Travnjak posipajte u proljeće ili u jesen, jer je važno vratiti dobre bakterije koje če travu učiniti zelenijom.2206a36a-f7bf-4afc-bb64-2e931306224c

Osim toga šećer je jako koristan i možete ga iskoristiti u svakodnevnom životu.

10. Za rane

s1

Istraživanja pokazuju da granulirani šećer posut na rane olakšava ozdravljenje kada antibiotici i druge metode liječenja ne pomažu.

9. Piling za usne

s2

Stopite prst u vodu, a zatim u granulirani šećer. Nježno masirati usne u kružnim pokretima. Ova metoda će vas spasiti ako imate suhe ili ispucale usne: šećer djeluje kao nježni piling.

8. Piling lica

s3

Pripremite smjesu od 1 žlice šećera, 1 žlice rižinog brašna i 1 žličice mlijeka. Nanesite je na čisto lice i nježno masairajte kružnim pokretima 5 minuta. Ostavite da se osuši, a zatim  isperite hladnom vodom. Ova maska ​​će učiniti vašu kožu čišćom i glatkom.

7. Piling tijela

s4

Ovo je jedan od najjednostavnijih pilinga koji možete lako pripremiti kod kuće.

1. Pomiješajte 3 žlice biljnog ulja (po mogućnosti maslinovo ulje) i 4 žlice šećera.

2. Nanesite piling na svoje tijelo u nježnim kružnim pokretima, a zatim ga isperite toplom vodom. Ovaj piling je dobar i za osjetljivu kožu.

6. Produljenje roka trajanja

s5

Da bi keksi bili svježi duže, stavite nekoliko kockica šećera s njima.

5. Omekšava stopala

s6

Mješavina šećera i ulja metvice čini savršen piling za noge. Šećer uklanja mrtve stanice kože, a ulje hidratizira i omekšava pete.

4. Sredstvo za čišćenje ruku

s7

Ako ste isprljali ruke motornim uljem ili nečim drugo što nije lako ukloniti, šećer će vas ponovno spasiti. Samo ga pomiješajte s bilo kojim uljem i operite ruke ovom kombinacijom.

3. Odstranjivač mrlja

s8

Šećer se također može koristiti za uklanjanje mrlja od trave. Samo pospite mrlju šećerom i ostavite da djeluje 40-60 minuta. Rezultat će vas oduševiti.

2. Produžava život cvijeću

s9

Šećer također može pomoći da cvijeće duže ostane svježe: dodajte 3 žlice šećera i 2 žlice octa u vodu u kojoj je cvijeće. Šećer je dobar za stabljike, a ocat će spriječiti rast bakterija.

1. Za ubode insekata

s10

Nakon ugriza insekta, nanesite malo šećera na zahvaćeno područje. Pomoći će vam da izvučete otrov i spriječite oticanje.

Ne propustite