ŠABAN JE 1974. GODINE BIO U ZATVORU: Javio se njegov drug iz mladosti I OTKRIO VELIKU TAJNU!

Aktuelno
ŠABAN JE 1974. GODINE BIO U ZATVORU: Javio se njegov drug iz mladosti I OTKRIO VELIKU TAJNU!
.

Region je potresla vijest o smrti pjevača Šabana Šaulića, koji je u nedjelju ujutro doživio tešku saobraćajnu nesreću.

OGLASILI SE LJEKARI KOJI SU POKUŠALI SPASITI ŠABANA ŠAULIĆA: Evo zašto je PJEVAČ PREMINUO, njihov izvještaj je ostavio sve u nevjerici!​

Avdija Karahmet (65), penzioner iz Sarajeva, služio je 1974. JNA s legendarnim Šabanom Šaulićem u makedonskom gradu Bitolju.

saban-ns1

- Nažalost, nemam nijednu fotografiju, sve su uništene u ratu. Bili smo u vojnoj pošti 9190/12. Šaban je bio vezista. Ni po čemu se nije želio izdvajati od ostalih vojnika. Bio je dobar drug i svima je hteo da pomogne. Igrao je pravo dobro odbojku, ali je u stonom tenisu bio slab. Znali smo do kasno u noć igrati i nije me mogao pobijediti – prisjeća se Karahmet za "Avaz.ba".

Prisjetio se Avdija i kolege Ćeske, koji je Šabanu uvijek bio pri ruci.

saban

- Ćesko je bio momak iz Rogatice. Bio je malo mlađi, a Šaulić mu je bio idol. Čistio mu je čizme i obavljao neke zadatke, ali je zato Ćesko bio i nagrađen. Bio je pun para – kaže Karahmet.

On je otkrio i kako je Šaban pobjegao iz vojske da snimi pjesmu “Kako si, majko, kako si, oče”.

- Brzo se vratio, ali je dobio zatvorsku kaznu, koju je odslužio. Često je pravio koncerte u Domu armije za nas vojnike. Nije bio privilegiran ni u čemu. Samo su se starješine nekada otimale oko njega, da bi im pjevao na nekim privatnim zabavama – govori Karahmet za "Avaz.ba".

UHAPŠEN ČOVJEK KOJI JE UBIO ŠABANA I MIRSADA: Automobil nije njegov, PROCURILA ŠOKANTNA INFORMACIJA!

Ne propustite