Sporazum o roamingu na Balkanu u aprilu

Objavljeno:18.02.2019 - 20:03
A A A Times Arial

Regionalni sporazum o roamingu zemalja Zapadnog Balkana biće potpisan u aprilu na Digitalnom samitu Zapadnog Balkana u Beogradu, saopštilo je danas Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije.

Kako se navodi u saopštenju, to je dogovoreno danas na Ministarskom ručku u Skoplju. Nacrt Sporazuma o smanjenju cijena usluga roaminga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu Zapadnog Balkana je usaglašen i definiše i maloprodajne i veleprodajne cijene, navodi se u saopštenju.

Samit se održava 4. i 5. aprila u Beogradu, a, kako se navodi u saopštenju Regionalnog vijeća za saradnju, sporazum o roamingu za Zapadni Balkan donijeće regionu "nula" troškova roaminga do leta 2021. godine.

Na skupu su učestvovali predstavnici Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Albanije i Grčke, generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarska za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel, koja je istakla posvećenost Evropske komisije regionalnom povezivanju i podršci evropskim integracijama regiona.

Na sastanku se razgovaralo i o regionalnom razvoju i istraživanju klauda, uključujući elektronske potpise, kao i o saradnji u oblasti sajber bezbjednosti.

Ministar informacionog društva i administracije Severne Makedonije Damjan Mančevski izrazio je mogućnost potpisivanja Sporazuma o uzajamnom priznavanju kvalifikovanih usluga od povjerenja između Srbije i Makedonije, kojim je predviđeno da te usluge imaju jednako pravno dejstvo u obje zemlje i da olakšaju sigurnije i masovnije elektronsko poslovanje između Srbije i Sjeverne Makedonije, javlja Anadolija.

  
 

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Novi.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Novi.ba!