U petak stiže snijeg

Vijesti
U petak stiže snijeg
.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti sunčano. Prijepodne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Krajem dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15, na jugu zemlje do 17 stepeni. U Sarajevu će biti sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 11 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

U utorak u Bosni i Hercegovini prognozira se pretežno sunčano vrijeme. Prije podne lokalno po kotlinama u Bosni će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C.

U srijedu u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab, mijenja smjer na istok i sjeveroistok. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini veći dio dana bit će pretežno sunčano. U večernjim satima naoblačenje. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 1°C, na jugu zemlje do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

Za petak se prognozira većinom oblačno sa kišom, na planinama snijeg. Padavine nisu obilne. Više sunčanog vremena i bez padavina na jugu zemlje. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 16°C.

 

Ne propustite