ZA SVAKU ŽENU: Pet načina kako da podignete samopouzdanje!

Zanimljivosti
ZA SVAKU ŽENU: Pet načina kako da podignete samopouzdanje!
.

Samopouzdanje kao takvo može biti definirano na mnogo načina, a u jedno smo sigurni – ono daje pravu sliku o tome koliko sami sebe cijenimo i koliko smo doista važni. Kao plod mnogih ne tako lijepih situacija koje život donosi, samopouzdanje može zaista varirati. Kako samopouzdanje zapravo utječe na nas i na koje sve načine nas čini ugodnijim ljudima, ovisi od osobe do osobe.
Ukoliko ti se čini da je tvoje samopouzdanje vrlo nisko i to te zabrinjava, donosimo ti nekoliko laganih savjeta kako ga možeš ojačati i popraviti vlastitu sliku o sebi.

PRESTANI BITI OPSJEDNUTA OGLEDALOM
Neprestano promatrajući svoj odraz u ogledalu izlažeš pogledu svoje nesavršenosti što znači da se i previše opterećuješ svime što kod tebe izaziva manjak samopouzdanja.

KOMPLIMENTI
Mnoge žene ne znaju primiti kompliment. Nauči prihvatati lijepe riječi koje ti upućuju drugi jer ti to ne govore iz dosade, nego zato što to stvarno misle. Nema potrebe da negiraš činjenice predstavljene kao upućen kompliment.

try21
 
VJERUJ U SEBE I SVOJE KVALITETE
Svaka osoba ima specifične kvalitete koje je čine jedinstvenom i po nečemu se posebno ističe. Svaka osoba ima kvalitete zbog kojih je drugi ljudi vole i zbog kojih im je ugodno u njenom društvu. Razmisli koje su tvoje osobine zbog kojih te drugi vole i osvijesti ih kao pozitivne i lijepe stvari zbog kojih vrijediš još više. Vjeruj u sebe i sve ono što jesi.

OTVORENOST
Pokušaj biti što više otvorena novim ljudima, novim stvarima, upusti se u životne avanture i dopusti da ti se dogode liepe stvari. Okruži se pozitivnim ljudima koji će ti pomoći izgraditi samopouzdanje i koji će te natjerati da ne razmišljaš o svojim lošim stranama.

instant-recept-za-samopouzdanje

ZONA KOMFORA
Zona komfora za svakoga čini poznato, jako dobro istraženo područje i sigurnu rutinu koja nas čini zadovoljnima. Čim malo iskoračimo iz takvog područja, u nama se uzburka voda i počne se stvarati strah od neuspjeha. Stani tome na kraj i dopusti samoj sebi promijeniti sve ono što te u životu čini nezadovoljnom, a na šta imaš priliku utjecati.
 

Ne propustite