EDIN GAČIĆ JE UBIJEN U POLICIJSKOJ JAKNI: Objavljeni detalji koji su zaprepastili javnost, OVO LEDI KRV U ŽILAMA

Aktuelno
EDIN GAČIĆ JE UBIJEN U POLICIJSKOJ JAKNI: Objavljeni detalji koji su zaprepastili javnost, OVO LEDI KRV  U ŽILAMA
.

Mevludin Halilović, komesar MUP-a KS-a, u bolnici je nekoliko sati nakon ubistva Edina Gačića, višestrukog ubice koji je u bjekstvu bio osam dana, posjetio specijalca koji je lakše povrijeđen tokom unakrsne paljbe između bjegunca i policije.

edingacicfb

Policajac je tom prilikom lakše povrijeđen, dok je Gačić bio mrtav na licu mjesta.

Pucnjava

Kao što su mediji pisali, 4. februara Edin Gačić je, u mjestu Podorašac kod Konjica u Sauda Sultanića ispalio nekoliko hitaca, a potom ga izbo nožem. U bijegu od policije 9. februara navečer naletio je na Mahira Begića, policajca koji je radio na osiguravanju strelišta za obuku policijskih kadrova FUP-a. Begić, koji je bio u vozilu, kasno je uočio Gačića, koji mu je prišao i ispalio tri hica u grudi i jedan u glavu. Nakon toga, uzeo je Begićev službeni pištolj i policijsku jaknu, a zatim je pobjegao.

edin-ns

POJAVILA SE URNEBESNA SLIKA MLADIĆA KOJI TRAŽI 50.000 KM NAGRADE: "Čekam ja policiju i kontam..."

 

Tri dana kasnije i nekih devet kilometara dalje, u šumi pored naselja Košćan Gačić je opet zapucao na policiju. No, ovaj put to su bili specijalci MUP-a KS-a koji su bili spremni za akciju.

Gačić je u šumi napravio skrovište od snijega. Kad je osjetio da mu se približava potjera, sakrio se na brežuljak. U zemlju je zabio bajonet i preko njega stavio ovčiji gunj, kao vizuelni zaklon. Četvorica specijalaca, prateći trag u snijegu, prišla su Gačiću na 20-ak metara, nakon čega je on ispalio rafal na njih. Jednog je pogodio u nogu, a drugog u pušku. Specijalci su brzo reagovali i uzvratili paljbu. Gačić je pucao iz automata koji mu se zakovao, te je nastavio pucati iz pištolja koji je uzeo od Begića. Pucao je sve dok ga policajci nisu likvidirali.

gacic1

Tragovi

Iza njega, na snijegu u šiblju u kojem se krio, ostali su vidljivi tragovi krvi, a oko njegovog tijela bilo je i mnogo čahura. Ostala su iza Gačića i nasilno ugašena četiri života: Ismeta Gunića (saborca iz jedinice El-Mudžahid), majke Sifete Gačić, Sauda Sultanića i Mahira Begića. Ostalo je i pitanje da li je neko odgovoran zbog toga što je psihički bolestan čovjek ranije pušten iz zatvora i što nije nastavljeno njegovo liječenje. 

 

(Oslobođenje.ba)

Ne propustite