Kolinda odgovorila bolesnoj pjevačici: Puno osoba pati od raznih bolesti

Region
Kolinda odgovorila bolesnoj pjevačici: Puno osoba pati od raznih bolesti
.

"Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života", zahvalila se Nika Antolos predsjednici na odgovoru. Bivša članica grupe Femminem, koja boluje od multiple skleroze, ranije je poslala apel predsjednici.


Bolesna pjevačica poslala dramatično pismo predsjednici

 Naime, Nika boluje od multiple skleroze te je presjednicu molila za pomoć jer je, kako je navela, prisiljena ilegalno kupovati medicinsko ulje kanabisa.

"Ja bih i ovim putem gospođu Kolindu Grabar Kitarović, koju jako poštujem i nadam se da ona poštuje nas jednako, i sve ostale koji su u mogućnosti djelovati i utjecati na zakon kao gospodina Kujundžića koji se još nije oglasio s tim što je trebao molila da se pozovu na svoju savjest jer ako ćete mi pisati odgovor radimo na tome, nemojte mi ništa pisati. Nemojte mi odgovarati jer to ne smatram odgovorom", napisala je Nika.

Predsjednica je odgovorila Niki, a pjevačica je njen odgovor objavila na svom Instagram profilu.

f

"U Hrvatskoj je puno osoba koje pate od raznih bolesti koje ih postupno onemogućuju u svakodnevnom životu i nose sa sobom tešku fizičku bol"', napisla je predsjednica i staknula da pokušava sagledati problem tih ljudi.

"Hvala u ime svih nas koji se nadamo izmjeni zakona u svrhu poboljšanja zdravlja i kvalitete života", zahvalila se Nika.

 


 Nika je objavila da joj je stigao i odgovor od ministra Kujundžića odnosno Ministarstva zdravstva.

Podsjetimo, Nika Antolos boluje od multiple skleroze, a baš kao i Huanitu Luksetiću, kanabisovo ulje pomaže joj u olakšavanju simptoma. No, poznato je da se ulje ne može nabaviti legalno, pa je Nika na Instagramu uputila javni apel predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

fd

Bivša članica grupe Femminem Nika Antolos boluje od multiple skleroze, a baš kao i Huanitu Luksetiću, kanabisovo ulje pomaže joj u olakšavanju simptoma. No, poznato je da se ulje ne može nabaviti legalno, pa je Nika na Instagramu uputila javni apel predsjednici Kolindi Grabar-Kitarović.

"Ja sam Nika, mama prelijepe djevojčice Sienne i uskoro ću možda morati prekršiti zakon. Naime, bolujem od multiple skleroze i više mi se nekako ne trpi konstantne nagle bolove cijelim tijelom, vrtoglavice, konstantni umor... Sia me moli da se igramo lovice, ali ja nemam snage. A s obzirom na to da medicinsko ulje kanabisa u pravoj formi i čistim dozama u ljekarnama ne postoji niti nosi normalnu cijenu, primorana ću očito biti odlaziti u Sloveniju i ilegalno kupovati isto. Najmanje od svega što trebam uz takvu dijagnozu jest stres koji osjećam na samu pomisao da nešto ilegalno radim i to još dok me dijete doma čeka. Ali, još gori me preplavi na pomisao da me Sia gura u kolicima dok ja pomalo u bolovima gasnem...

Hrvatska, bilo bi lijepo kad bi moje šlapice prošle bez kršenja zakona i šuljanja po bolnicama. Već samo mirovale kraj kauča mog dnevnog boravka. Nema vremena. Nema jednom niti bit će već. Ja, kao i šest tisuća ljudi u HR, hoćemo pomoć sada. Mi u 'sada' živimo. Dozvolite nam da se liječimo ili si bar pomognemo legalno", napisala je Antolos.

Kasnije je u Insta Storyju objavila i da je iz ureda predsjednice dobila odgovor u kojem je mole da tekst objave pošalje na službeni mail.

Ne propustite