UBILI SU EDINA GAČIĆA, A KAD SU PRIŠLI TIJELU IMALI SU ŠTA I VIDJETI: Sad je sve jasno, OBJAVLJENI ZASTRAŠUJUĆI DETALJI!

Aktuelno
UBILI SU EDINA GAČIĆA, A KAD SU PRIŠLI TIJELU IMALI SU ŠTA I VIDJETI: Sad je sve jasno, OBJAVLJENI ZASTRAŠUJUĆI DETALJI!
.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi FBIH Aljoša Čampara potvrdio je kako je u današnjoj akciji policije likvidiran ubica Edin Gačić.

campara

Ministar Čampara nam je kazao da je policija locirala Gačića nedaleko od Kiseljaka u kod tunela u izgradnji. U razmjeni vatre Gačić je ubijen a lakše je ranjen policajac MUP-a Kantona Sarajevo, saznaje "Klix".

"Ostalo ne možemo komentirati. Molio bih da se sudržimo od komentara, javnost će biti blagovremeno obaviještena o svemu - radi sveukupne sigurnosne situacije, sigurnosti naših policajaca. Molimo za strpljenje", poručio je ministar Čampara.

Čampara je kazao kako će detalji likvidacije biti poznati tokom dana.

gacic3

Kada su Gačića okružili specijalci, on je na njih počeo pucati, na što je rafalna paljba odmah uzvraćena.

Prema nezvaničnim informacijama, kod Gačića je pronađen službeni pištolj ubijenog policajca FUP-a Mahira Begića, što potvrđuje ranije navode da je Gačić odgovoran za ubistvo Begića.

gacic

Prema riječima mještana, na području Medvjedica čula se rafalna paljba, piše "Avaz".

edin-gacic

Edin Gačić osumnjičen je za ubistvo policajca FUP-a Mahira Begića na području Suhodola kod Tarčina u večernjim satima 9. februara, a policija za njim traga od prošlog ponedjeljka zbog ubistva Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica.

Gačić je prije ovih ubistava počinio još dva. On je 1998. godine ubio Ismeta Gunića, a 2002. i svoju majku.

 

Ne propustite