OVAJ ČOVJEK ĆE UZETI NAGRADU OD 50.000 KM: On je u kontaktu s monstrumom Edinom Gačićem?

Aktuelno
OVAJ ČOVJEK ĆE UZETI NAGRADU OD 50.000 KM: On je u kontaktu s monstrumom Edinom Gačićem?
.

Ekspert Galijašević “otkriva” i da su sadašnji Gačićevi zločini rezultat bezbjednosnih propusta i rizika koje su planirale bezbjednosne agencije BiH.

Galijašević potom "poentira" i "otkriva" nam još jednu "nevjerovatno činjenicu" u svojoj "ekspertizi" a ona je da su ubistva koja je počinio Gačić iz ubjeđenja, jer on smatra da to tako treba.

g1

U moru informacija i dezinformacija objavljenih vezano za potjeru za serijskim ubicom Edinom Gačićem, oglasio se i samozvani stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević, koji je izjavio da je višestruki ubica Edin Gačić samo jedan od hiljada radikalnih islamista u Federaciji BiH /FBiH/ i da među njima ima pomagače koji mu pomažu u skrivanju od policijske potjere.

1
Jasno, Galijašević nema konkretnih dokaza i informacija za ono što je kazao tom prilikom, ali je zato uvjeren da Gačiću pomažu njegovi nekadašnji saborci iz odreda “El mudžahid” ili “neki drugi radikalni islamisti”.

A, od dokaza i konkretnih činjenica za svoje uvjerenje, samozvani eskpert Galiješvić ima objašnjenje koje vjerovatno znaju i ptice na grani, ali koje sebe ne nazivaju ekspertima.

“Prostor na kojem se Gačić nalazi je teritorija gdje je za vrijeme rata djelovala Četvrta muslimanska brigada kojom je komandovao sadašnji glavni imam džamije Kralj Fahd u Sarajevu, Nezim Halilović Muderis”, zaključuje “mudro” Galijašević u izjavi za Srnu.

Ekspert Galijašević “otkriva” i da su sadašnji Gačićevi zločini rezultat bezbjednosnih propusta i rizika koje su planirale bezbjednosne agencije BiH.

“Gačić nije praćen ni nadziran dovoljno, niti je adekvatno procijenjen. Riječ je o patološkom ubici, a ne kako piše u izvještajima šizoidno-paranoidnoj osobi. On je, prije svega, devijantan karakter i fanatik”, “otkriva” nam Galijašević, ali ne objašnjava kako tako dobro “poznaje” Gačića.

gacic

Galijašević potom “poentira” i “otkriva” nam još jednu “nevjerovatno činjenicu” u svojoj “ekspertizi” a ona je da su ubistva koja je počinio Gačić iz ubjeđenja, jer on smatra da to tako treba.

Potom dodaje i sljedeće:

“Takve su budale išle da ratuju u Siriju, a sada ih ovdje puštamo na slobodu”, kaže Galijašević, iako nema niti jedne relevantne informacije da je Gačić ikada išao u Siriju.

U sljedećoj rečenici samozvani ekspert Galijašević sa “sigurnošću” tvrdi sljedeće:

“Gačić se skriva po kućama i sigurno ima pomagače među istim takvim kakav je i on”, dodaje je Galijašević.

Nije objasnio na čemu je zasniva tu svoju “sigurnost”. Postavlja se pitanje je li Galiješvić u kontaktu sa ubicom Gačićem ili možda sa nekim od njegovih pomagača? I trebaju li sigurnosne službe privesti Galijaševića koji sudeći po njegovim riječima zna puno toga o Gačiću i njegovom bijegu?

g
Galijašević je upozorio da se BiH “suočava sa posebnom vrstom društvene patologije u kojoj 10.000 takvih poput Gačića, hodaju Federacijom, organizuju vehabijska naselja i navodno humanitarne organizacije”. Kao ni za svoje prethodne tvrdnje “ekspert” Galijašević ni za ove nije ponudio niti jedan relevantan izvor ili dokaz. Ili ti činjenicu.

Na kraju, podsjećamo vas na nepobitne činjenice u “slučaju Gačić”.

Edin Gačić u bijegu je od prošlog ponedjeljka, 4. februara, kada je u mjestu Podorašac kod Konjica ubio Sauda Sultanića, a sumnjiči se i da je 9. februara, u Suhodolu kod Tarčina ubio i policajca FUP-a Mahira Begića.

Ranije je odslužio zatvorsku kaznu za dva ubistva, u jednom od njih oduzeo je život svojoj majci.

Ne propustite