Godišnji nacionalni program skinut s dnevnog reda četvrti put

Bosna i Hercegovina
Godišnji nacionalni program skinut s dnevnog reda četvrti put
.

Prijedlog godišnjeg nacionalnog programa Bosne i Hercegovine za period 2018.-2019. godina, čiji je predlagač Komisija za NATO integracioni proces BiH, skinut je s dnevnog reda današnje sjednice Vijeća ministara BiH, saznaje Srna.

Prethodno je ovaj dokument tri puta skidan s dnevnog reda.Na sjednici Vijeća ministara održanoj 22. januara ova tačka je skinuta s dnevnog reda na prijedlog ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Igora Crnatka.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić tada je rekao novinarima da smatra da taj dokument treba vratiti nadležnoj komisiji.

On je ranije ukazao da nisu ispunjeni formalnopravni uvjeti da se ova tačka nađe na dnevnom redu, budući da Komisija za NATO integracioni proces BiH nije završila svoj posao.

Sjednica Komisije za NATO integracioni proces BiH, koja je bila zakazana za 20. decembar, nije održana zbog nedostatka kvoruma nakon što su na sastanku zvaničnika bh. entiteta Republika Srpska kod predsjednice Željke Cvijanović srpski članovi Komisije pozvani da ne učestvuju u njenom radu.

Ne propustite