ODVRATNO: Zbog onoga što je ova trudnica pronašla u svom tanjiru, lanac restorana je izgubio čak 190 miliona dolara!

Zanimljivosti
ODVRATNO: Zbog onoga što je ova trudnica pronašla u svom tanjiru,  lanac restorana je izgubio čak 190 miliona dolara!
.

Dionice popularnog lanca kineskih restorana Ksabu Ksabu doživjele su sunovrat na berzi nakon što je jedna trudna žena u svojoj supi pronašla mrtvog pacova. Incident se dogodio 6. septembra, a od tog trenutka firma je izgubila nevjerovatnih 164 miliona eura!

Gnusne fotografije kako gospođa štapićima vadi mrtvu životinju iz svog tanjira ekspresno se proširila kineskim društvenim mrežama, a restoran u provinciji Šandong je privremeno zatvoren. Iz kompanije su pokušali da plate gospođi da šuti i za nastalu štetu, ali ona je njihovu ponudu od 629 eura hladno odbila.

Njen suprug je za lokalne medije izjavio da će mu žena ići prvo na ljekarski pregled, a tek poslije razgovarati o odšteti. Naime, trudna žena je kobnog dana već pojela dobar dio svoje supe dok nije naletjela na mrtvog pacova.

Da stvar bude skandaloznija, jedan zaposleni iz restorana navodno je gospođi dao savjet da pobaci ako je već u takvoj panici da se zarazilila.

- Evo, ja ću ti dati 2.500 eura da odeš na abortus - urlao je čovjek prestravljenoj ženi.

Cijela ova priča izazvala je niz reakcija u Kini. Na društvenim mrežama ljudi izražavaju nevjericu i gađenje, a među gazdama lanca restorana nastala je panika da će im posao potpuno propasti.

Ne propustite