I OVO JE BIH: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov

Aktuelno
I OVO JE BIH: Komšije nakon požara porodici izgradile novi krov
.

Mještani sela Vrše, desetak kilometara od Sanskog Mosta, pokazali su izuzetnu humanost i solidarnost, te su za vikend izgradili potpuno novi krov na kući koja je izgorjela u protekli petak u velikom požaru, a u kojoj živi porodica Zulić.

Prema riječima Admira Velića, jednog od organizatora akcije, u pomoć su se uključili svi stanovnici sela, a nakon što su prikupili neophodna novčana sredstva i nabavili građevinski materijal organizovali su zajedničku akciju, pišu Nezavisne

“Najvažnije je bilo napraviti novi krov kako kuća ne bi kisnula i dalje propadala. Zahvaljujem svima koji su dali doprinos ovoj akciji, ali mi tu nećemo stati, jer je potrebno obnoviti sve što je u požaru izgorjelo, kako bi ova porodica imala normalne uslove za život”, kazao je Velić.

Prema njegovim riječima, pomoć su pružili ili obećali brojni kolektivi i pojedinci, kao i lokalne vlasti.

Kuća pripada supružnicima Šefiku i Safiji Zulić, a pored njih u objektu žive njihov maloljetni sin te otac i majka vlasnika kuće.

kuca

Zulići kažu da je u požaru, koji je izbio u jutarnjim satima proteklog petka, izgorjelo skoro sve što su mukotrpno sticali tokom cijelog života. Ustanovljeno je kako je do požara došlo prilikom loženja vatre na gornjem spratu, nakon čega je iskrica iz peći zapalila tepih i potom uzrokovala vatru.

Iako su po izbijanju požara komšije pritekle u pomoć Zulićima, a ubrzo je na lice mjesta stiglo i vatrogasno vozilo, krov i gornji sprat kuće su potpuno izgorjeli, a tokom gašenja velika šteta je pričinjena na prizemnim prostorijama.

I pored toga, Zulići su bili primorani da borave u takvom objektu jer nemaju drugi izbor.

Zahvalni su komšijama što su im pritrčali u pomoć baš sada kada im je to bilo najpotrebnije u životu.

Ne propustite