Bijelo meso vam je TVRDO I BEZUKUSNO? To je zato što prije pripreme pravite ovu grešku!

Kuharica
Bijelo meso vam je TVRDO I BEZUKUSNO? To je zato što prije pripreme pravite ovu grešku!
.

Većina ljudi pri pripremi bijelog mesa pravi ove greške, i zato je suho i bezukusno. Uostalom, probajte i uvjerite se i sami.

Većina ljudi uklanja kožicu prije pripreme što je velika greška. Bijelo meso je suho jer u njemu nema masnoće, pa je zato preporuka svih nutricionista. Ako ostavite kožu prije pripreme, meso će biti sočnije, a poslije je, prije konzumiranja, odstranite ako je ne želite.

piletina-2-1

MARINIRAJTE MESO

Marinada će pomoći da nešto sočnosti ostane u njima, a dobićete i sjajan ukus.

hdkk9lmahr0cdovl29jzg4uzxuvaw1hz2vzl3b1bhnjbxmvturnn01eqv8vmjjiyjaynjexmdlhzdjjmzbmzdm2nwvlzjvkzdm5zdkuanblz5gtas0cngcbaae

IZLUPAJTE MESO ČEKIĆEM

Tako ćete razbiti proteine i meso će biti mekanije, a šnicle tanje i lakše se i brže spremiti. Ako vam piletina nije ravnomjerne debljine, jedan dio će biti prepečen i suv, drugi nedovoljno zapečen.

60289

NE PECITE GA PREVIŠE

Što duže vremena provede na vatri, meso će biti više suho.

NEKA MESO ODSTOJI PRE JELA

Ako meso isiječete i poslužite odmah nakon pripreme, izgubićete sve sokove i vlagu. Pustite meso da malo odmori kako bi se sokovi u njemu stabilizovali.

Ne propustite