JEZIVO: Imala je samo 12 godina kada ju je oteo i silovao obiteljski poznanik, a onda je nastao PAKAO!

Aktuelno
JEZIVO: Imala je samo 12 godina kada ju je oteo i silovao obiteljski poznanik, a onda je nastao PAKAO!
.

Priča nije šokirala javnost samo zbog otmice i silovanja, već i zbog potpuno bizarne obiteljske situacije Robert Berchtold nazvao je svoju prijateljicu Mary Ann, i rekao joj kako joj se kćer prostituira i prodaje drogu. 

"O moj Bože", odgovorila mu je. 

Jedna je to od šokantnih scena iz dokumentarca Abducted in Plain Sight o jednoj neobičnoj obiteljskoj priči, njihovom prijatelju, kćeri koja je netragom nestala no prije svega o naivnosti. Neobična je to priča prikazana najprije u dokumentarcu iz 2017. godine Forever B, no puno više pažnje javnosti dobila je nakon što je objavljena na Netflixu. 

No ta ista javnost ne može se načuditi oko onog što su mogli vidjeti. Bizarna je to priča, ona životna prikazan u dokumentarcu redatelja i producenta Skyja Borgmana o tome kako je 12-godišnja djevojčica Jan Broberg uvjerena da može spasiti svijet, ne samo može već i treba, i to seksom. Sa čovjekom gotovo trideset godina starijim od nje same, Robertom Berchtoldom, kojeg je smatrala drugim ocem. I to iz jednog velikog 'čovjekoljubivog' razloga - kako bi spasila svijet i svoju obitelj.  

silovanje-3

Ovo vam se možda čini potpuno čudno i nepovezano s ičim, no takav je zapravo i cijeli dokumentarac. Čudan jer je takva i ta stvarna priča.

Ideja "seksa za spas svijeta" po svojoj čudnosti stoji ravnopravno uz bok ostalim "revolucionarnim idejama" iz života ove obitelji u čiji je svijet bila uključena pedofilija, preljub, izvanzemaljci, mormonska crkva, i roditelji, slijepi pored zdravih očiju koji ne žele vidjeti što se zapravo njihovoj kćeri događa, piše Vulture.  

Obiteljski prijatelj Berchtold, Jan je bio pout drugog oca, a obitelji iz zajedničke crkve Jesus Christ of Latter-Day Saints u Pocatellu, Idaho, jako bliske. Na početku samog dokumentarca upravo on opisuje kako je poljubio Jan i kako ju voli više od "bilo koje druge žene", unatoč činjenici da je zapravo još uvijek djevojčica. 

 Njezina majka Mary Ann bila je svjesna toga od samog početka. 

"Jan ga je fascinirala, što je bilo pomalo uznemirujuće'', rekla je majka. 

Njegov brat nije bio tako začuđujuće tupav u komentarima, pa je odlučno rekao "Moj brat je bio perverznjak".

Koliko god se majci ta "fascinacija" činila uznemirujućom, nije ju potaknula da nešto po tom pitanju napravi. Pa je tako jednog dana Berchtold rekao Mary Ann da će Jan odvesti na jahanje a nakon toga nije ju vratio kući. 

U listopadu 1974. godine pokupio ju je nakon sat klavira, a umjesto na jahanje dao joj je tablete za koje je rekao da su tablete protiv alergije, a zapravo su bili sedativi. Zavezao joj je ruke i noge i u svojoj kamp kućici puštao joj preko zvučnika razne glasove dok je ona bila u nesvijesti. Ti su glasovi navodno pripadali izvanzemaljcima koji su joj rekli da mora začeti dijete sa odabranim partnerom prije svoje 16, inače će se strašne stvari dogoditi njezinoj obitelji, i cijelom svijetu. Naravno taj "odabranik" bio je Berchtold, kojeg je Jan zvala B.

Drogirana, naivna i s potpunim povjerenjem u njega ostala je u njegovoj kući dok su putovali prema Meksiku, gdje ju je čovjek kojeg je smatrala drugim ocem silovao, stalno, i prisilio na vjenčanje dok je ona imala samo 12 godina. Da, 12 godina. Brakovi s djecom zabranjeni su u Meksiku 2014. godine, no čak i danas mnoge mlade djevojke ulaze u brak. 

Nakon što je slučaj izašao u javnost, izašle su i mnoge druge informacije. Čini se tako kako je Berchtold u više navrata pokušao doprijeti do drugih obitelji koje su imale mlade kćeri, a njegova crkva ga je čak i nekoliko puta zbog tog ponašanja ukorila. The Atlantic tako piše kako je on uvjerio roditelje Boba i Mary Ann da je dio njegove terapije bio provesti nekoliko noći u krevetu sa Jan. 

"Nije nam to bilo ugodno, ali to je bila njegova terapija", kaže Mary Ann.

Bizarna priča o ljudskoj naivnosti (možemo slobodno reći gluposti) postaje još bizarnija nakon novih detalja. Naime njezin roditelji nisu o njezinom nestanku obavijestili policiju nekoliko dana jer nisu htjeli uzrujati Berchtoldovu suprugu, i ona ih je tražila da to ne učine. Kada se konačno upleo FBI agent je morao uvjeriti obitelj kako je on zapravo oteta. 

Ne propustite