AKO VAM BEBA NEPRESTANO PLAČE: Uzmite stopalo i masirajte ovu tačku, odmah će se smiriti! (FOTO)

Mame i bebe
AKO VAM BEBA NEPRESTANO PLAČE: Uzmite stopalo i masirajte ovu tačku, odmah će se smiriti! (FOTO)
.

Refleksoterapija je drevna umjetnost stimulacije nervnih završetaka kako bi se uplažila bol. Ljudi obično kroz refleksologiju pokušavaju da pomognu svojim bebicama koje se još uvijek prilagođavaju novom svijetu.

U nastavku pogledajte sedam načina kako možete pomoći svojoj bebi.

Eksperti refleksoterapija napominju kako prije početka masaže bebu treba opustiti i ohrabriti protok krvi ili sa masažom stopala ili toplom kupkom.

foot-reflexology-featured

 

Glava i zubi

stopalo1
Vrhovi nožnih prstića odgovaraju bebinoj glavi i zubićima. To može biti posebno korisno kada bebi rastu zubići. Nježno pritisnite na tim mjestima i beba će se umiriti.

 

Sinusi

stopalo2
Središte prstića odgovara bebinim sinusima. Ako dijete neprestano kiše, curi mu iz nosa ili ima poteškoća s disanjem zbog sluzi, pokušajte trljati prstiće i umiriti simptome. No, ne zaboravite potražiti i savjet pedijatra.

 

Pluća

stopalo3
Tekobe u prsima kod bebe najvjerojatnije su uzrokovane infekcijom ili prehladom. Ako se ne liječi, može dovesti do poteškoća s disanjem, prehranom i spavanjem. Osim savjetovanja s pedijatrom, pokušajte dijete umiriti i laganim trljanjem stopala u području neposredno ispod prstića koje odgovara plućima.

 

Pleksus

stopalo4
Pleksus je kompleksna mreža živaca koji se nalaze u predjelu trbuha. Ponekad, zbog nelagode u tom području može doći do grčeve, stezanja trbuščića i problema s disanjem. Pokušajte lagano pritiskati područje koje je malo ispod izbočine na stopalu, kako biste ublažili nemir.

 

Gornji dio trbuha

stopalo5
Nema ništa ljepše od nježnog masiranja trbuščića za bolji rad crijeva. Djeca mogu doživjeti i opstrukciju crijeva. Nakon konzultacija s pedijatrom, nježno masirajte središte stopala, koji odgovaraju gornjem dijelu trbuha i olakšajte bebi nelagodu.

 

Donji dio trbuha

stopalo6
Masaža stopala može ublažiti dječju nelagodu uzrokovanu probavnim zatvorom. Za poticanje rada debelog crijeva, pokušajte masirati dio stopala pored pete. To će biti osobito dobro za bebe koje muče plinovi.

 

Zdjelica

stopalo7
Pete stopala odgovaraju području zdjelice. Sumnjate li da vašu bebu muči trbuščić i kukovi, pokušajte joj lagano masirati pete.

(Novi.ba/Net.hr)

Ne propustite